Knepent tap mot Stabæk

Et meget ungt MIF-lag måtte gi tapt mot toppet Eliteserie-motstand lørdag ettermiddag.

Det var det nyopprykkede Eliteserielaget Stabæk som stod på den andre banehalvdelen da MIF tok oppstilling til avspark på AJ Arena. Stabæk har kamp i NM neste søndag, og vi så nok konturene av et toppet hjemmelag, mens Mjøndalen manglet spillere som Martin Rønning Ovenstad, Meinhard Olsen, Love Reuterswärd og Kristoffer Tokstad i tillegg til langtidsskadde Simon Appiah.

Og det var vel ærlig talt ikke mye å skrive hjem om i starten av kampen. Etter sju minutter rotet Thomas Kinn litt bakerst og mistet ballen utenfor straffefeltet, men midtstopperkollegene hjalp ham godt med å rydde opp da innlegget kom.

Mål – og mer skjedde ikke

Kinn måtte gi seg med en strekk i magen litt over midtveis i omgangen, og Sondre Svanes Strand kom inn. Han måtte dessverre se at ballen havnet i nettet bak seg etter omtrent 35 minutters spill. Stabæk slo inn fra høyre, og deres nye danske spiss Kasper Høgh steg høyest og kunne styre innlegget i mål. Dermed var det Stabæk som ledet 1-0. Og mer skjedde ikke i første omgang.

I pausen kunne vi konstatere at MIFs startellever i denne kampen hadde en snittalder på 24 år – og dersom vi tok vekk veteranene Solberg og Sveen, så var den nede i rundt 20 år. Likevel hadde de holdt godt følge med motstanderne, som altså spiller i Eliteserien i år.

Presset på for utlikning

Sjansemessig var første omgang et langt gjesp, men det skulle bli noe bedre i andre omgang. Ikke slik at vi kunne snakke om noen fest selv om det er lørdag, men Kristian Lien kunne utliknet etter et drøyt kvarter da han lurte på bakre stolpe etter et hjørnespark fra innbytter Sivert Øverby. Men lysluggen var akkurat for kort til at han kunne styre ballen inn i det åpne nettet.

En annen innbytter, Brinder Singh, fikk også en fin sjanse med et kvarter igjen å spille da han fikk ballen midt foran mål, men skuddet fra femten meter gikk dessverre for oss over. Rundt fem minutter senere ble det antydninger til kaos inne i Stabæk-feltet da et fint innlegg fra unge Andreas Fotland dumpet ned i feltet, men omsider fikk hjemmelagets forsvar ryddet opp.

Og MIFs unge lag fortsatte å presse på for utlikning uten at det ble flere store sjanser å skrive om. Selv om det ble tap, var det oppløftende å se at våre unggutter klarer seg meget bra i kamp mot spillere som skal spille på øverste nivå i år – og dessuten spille viktig cupkamp om en ukes tid.