Klarte ikke stå imot Eik

MIF2 tapte med tre mål mot FK Eik Tønsberg tidlig lørdag ettermiddag.

Det var topp mot bunn og svært god stemning på Tønsberg Gressbane (som faktisk er en kunstgressbane) da laget fra vestfoldhovedstaden inviterte til kamp denne tidlige lørdagen i årets første sommermåned. Hjemmelaget har imponert så langt og fortsatt ikke sluppet inn mål på hjemmebane i seriespillet, mens eliteserielaget Sandefjord ble sendt hjem med tap etter første runde i cupen – og sannelig var de ikke langt unna å slå ut et lag fra Drammen også sist torsdag.

Vi hadde et håp om at Eik hadde mange trøtte bein etter kraftanstrengelsen torsdag kveld, men det tok bare tre og et halvt minutt før de tok ledelsen. De som har levd en stund, husker muligens danseparet Kim Rygel og Cecilie Brinck, som foruten å vinne åtte VM-gull også giftet seg og ble foreldre til lille Marius, som nå har blitt en voksen gutt.

Han er faktisk såpass voksen at han har mange år bak seg i fotballen i Tønsberg, etter å ha gått gradene i moderklubben Teie fra Nøtterøy. Og nå kunne han stange hjemmelaget i ledelsen på et hjørnespark, slik at hjemmelaget kunne senke skuldrene og få kampen inn i sitt spor.

To, tre – og det ble med det

Men MIF-rekruttene var ikke uefne, selv om det var et topplag som stod på den andre banehalvdelen. 25 minutter var spilt da vi fikk en fin overgangsmulighet, og ballen ble spilt mot Ari Bewianberg, som fosset inn i straffefeltet etter den. Der kom en forsvarer imellom i siste øyeblikk, og var muligens på vår spiller først, slik at reaksjonene på bortebenken var unisone – der ble vi snytt for straffe! Vel, vi skal ikke si oss sikre på det, og uansett er det dommeren som dømmer.

Tre minutter senere pekte han imidlertid på straffemerket. Dessverre for oss var det i den andre enden av banen, og selv om Sondre Svanes Strand var etter den, var det ikke nok til å forhindre hjemmelaget i å ta en tomålsledelse. Ikke ble det enklere heller da Eik økte til 3-0 etter førti minutter da vi kom i undertall i egen boks, og kvaliteten ble avgjørende.

Og den ledelsen tok Eik vare på også gjennom hele andre omgang. Vi gjorde et forsøk på å slå tilbake og forstod at hjemmelaget var slitne etter kraftprøven torsdag, men med Erik Midtgarden bakerst lot de oss ikke skape all verden i andre omgang heller.

Dermed står vi fortsatt med kun to poeng etter åtte kamper, så nå er det på tide å øke poengfangsten. Neste sjanse til det kommer søndag 11. juni, og da kommer Vindbjart på besøk fra det blide Sørlandet. Kampstart klokka 15.00!