Klar for semifinale NM G16 mot Strømsgodset

Mjøndalen U17  møtte fredag Stabæk i kvartfinale NM G16 og etter heroisk innsats vant MIF kampen 2-1

Matchen ble spilt på Consto hvor hjemmelaget åpnet best og tok ledelsen på corner ved Truls Natland Karlsen som stanget inn en perfekt serv fra Markus Leirvik.

Stabæk spilte seg mer og mer inn i kampen utover i omgangen, men det var hjemmelaget som doblet rett før pause. Tobias Selbo vant en duell høyt i banen på høyresiden og serverte deretter perfekt inn til Sander Bratvold som ikke gjorde noen feil alene med keeper. Dermed 2-0 til pause. MIF åpnet også 2 omgang best og Trym Erstad hadde muligheten til å legge på til 3-0 da han kom alene igjennom mot keeper.

Stabæk tok deretter mer og mer over og fikk sin redusering 10 min før slutt. Etter dette var det en veis kjøring mot MIFs mål og til tider kaotiske tilstander, men Philip Bro i Mjøndalens mål tok seg av det som kom og dermed kunne hjemmelaget juble over plass i semifinalen. Der møter de Godset på Marienlyst, en kamp som skal spilles innen 30 oktober.

NM finale spilles på Telenor Arena siste helg i november. I den andre semifinalen møtes Rosenborg og Brann.

I forhold til Akademi budsjetter og størrelser på Akademier var det to vidt forskjellige verdener som møttes fredag; Stabæk bruker ca 15 mill på sitt Akademi mens Mjøndalen har ca  3,5 mill i budsjett. Stabæk har 5 stjerners Akademi, Mjøndalen ligger på 2 stjerner. Det skal også sies at Stabæk, som regnes blant Norges beste Akademier, siste 6 år har solgt spillere for

60 millioner. Det jobbes imidlertid svært godt i Akademiet i Mjøndalen til tross for vesentlig mindre budsjett, noe som semifinalen i NM er en bekreftelse på.