Klar for Nizjnij Novgorod

Lars Olden Larsen forlater MIF Fotball til fordel for den russiske toppdivisjonen.

Annonse:


Drøyt to år etter at han kom til klubben, er det klart at Lars Olden Larsen selges til russiske FK Nizjnij Novgorod. På to sesonger i brunt fikk Lars med seg 58 kamper i Eliteserien, og ble klubbens toppskårer i 2021 med åtte mål. Gjennom både sitt spill og sin væremåte har han blitt en publikumsfavoritt som vi ønsker all mulig lykke til videre. 

Hans nye arbeidsgiver spiller i den russiske toppdivisjonen. FK Nizjnij Novgorod har tilhold i byen med samme navn og ble stiftet så sent som i 2015. I fjor spilte de på nest øverste nivå i Russland, og selv om de egentlig ikke klarte opprykk, fikk de plass i øverste divisjon denne sesongen siden laget foran dem på tabellen, FK Orenburg, ikke fikk lisens for spill i den divisjonen. I skrivende stund ligger laget på trettende plass av seksten klubber, tre poeng over direkte nedrykk. 

Nivået i russisk fotball er høyt, og ligaen er rangert som den åttende beste i Europa. Lars Olden Larsens nye trener er Aleksandr Kerzjakov, som er det mestskårende spilleren i russisk fotball noensinne - og også for det russiske landslaget. 

Største MIF-salg noen gang

Jan-Remi Dalen er ansvarlig for spillerlogistikk i Mjøndalen IF, forteller at dette er en spesiell dag.

- På den ene siden er vi stolte over å ha fått til det klart største salget i klubbens historie, men på den andre siden er det selvsagt trist å gi slipp på kvalitetene Lars har å tilby både på og utenfor banen. Lars har vært viktig for oss ikke bare sportslig, men også som menneske. Han gir av seg selv både på og utenfor banen, og kvalitetene som fotballspiller er åpenbare. Men vi er takknemlige for hans bidrag til klubben og ønsker all mulig lykke til videre.

Dalen ønsker også å takke spillerens agent Mikail Adampour.

- Mikail og Tempo Sports Group har sørget for en ryddig prosess, og i høyeste grad vært en viktig bidragsyter for at overgangen gikk i orden.

Fornøyd daglig leder

Daglig leder i MIF Fotball, Berenike Wulfsberg, roser Jan-Remi Dalen og resten av trenerteamet.

- Som klubb er vi kjempefornøyd med salget. Vi selger en av våre beste spillere fra i fjor, men dette er viktig for at vi skal kunne fortsette å hevde oss videre. Inntekter fra spillersalg er helt avgjørende for at vi skal kunne drifte og utvikle oss videre som klubb.

For spillersalg har blitt en del av budsjettet i MIF denne sesongen.

- Ja, i år har vi budsjettert med spillersalg for første gang, og nå ligger vi veldig godt an. Som ansvarlig for sunn og bærekraftig økonomisk drift av klubben er jeg selvsagt veldig fornøyd med teamet og Jan-Remi i dag, roser en blid daglig leder før hun legger til at hun ønsker Lars Olden Larsen lykke til videre.

- Selvfølgelig. Lars er en veldig fin type og god fotballspiller. Det blir gøy å følge ham videre.

Stolt og fornøyd Hansen

Også hovedtrener Vegard Hansen er svært fornøyd med det som omtales som den største overgangen i MIF-historien.

- Det har vært en lang prosess hvor mange klubber har henvendt seg angående Lars. I de to årene han har spilt i brunt, har han utviklet seg godt og gjorde seg bemerket i Eliteserien i 2021 med mange målpoeng, fine skåringer og gode innlegg.

Hansen roser spilleren for de holdningene han har utvist mens han har vært i klubben.

- At Lars nå går til en så stor liga, er noe han fortjener. Han jobber hardt og systematisk, og er flink og ydmyk. Det kan godt hende han på sikt kan nå enda lenger enn den russiske toppdivisjonen.

Gir signaleffekt til andre

I MIF gleder man seg også over signaleffektene overgangen gir.

- Vi har en strategi om å bli en selgende klubb, og allerede i 2022 har vi også andre unge spillere som virkelig kan få sitt gjennombrudd. Nå har vi solgt Sondre Solholm Johansen til skotsk Premier League og nå altså Lars Olden Larsen til Russland, begge ligaer som er store og kvalitetsmessig bedre enn den norske. Dette bidrar til at Mjøndalen IF både blir mer attraktiv for unge spillere som ønsker å utvikle seg som fotballspillere samtidig som vi også blir mer kjent ute i den store fotballverdenen, avslutter Hansen.

På spørsmål om det blir hentet inn en erstatter for Lars, svarer Jan-Remi Dalen følgende:

- Vi har gode erstattere i klubben. Vi har Meinhard Olsen i troppen, og dessuten unggutter som kan ta opp hansken. For eksempel har Brinder Singh nylig fått proffkontrakt. Så vil treningskampene vise om vi har behov for å hente inn erstattere utenfra.

Mjøndalen IF er stolte over å ha bidratt til at Lars har fått denne muligheten. Vi takker ham for innsatsen i brunt og gleder oss til å følge karrieren hans videre!

 

Annonse fra Obos-ligaen: