Kjempet seg til poeng i Skien

MIF2 var på tur tirsdag, og fikk med seg poeng hjem fra Skagerak Arena.

For vi visste at Odds rekrutter ville by oss solid motstand i sin egen storstue, men en godt gjennomført kamp både når taktisk og når det gjelder innsats gav resultater.

Etter en jevn åpning i solsteiken var det Odd som skulle skåre først da de fikk et frispark fra tredve meter etter åtte minutters spill. De har nemlig en spiller ved navn Rekdal på laget (og det er Thomas, som er sønn av Sindre og derfor Kjetils nevø), og frisparkfoten går i familien. Det skulle også vi merke, for unge Rekdal sendte ballen rett i krysset fra lang avstand. Målet var en perleskåring, og slike må vi bare applaudere.

Straffemiss og utlikning

Til tross for bunnplassering på tabellen lot ikke det unge MIF2-laget seg detronisere, og var fullt på høyde med vertene resten av omgangen, uten at det gav seg uttelling i mål. Det så også stygt ut etter fem minutter i andre omgang, da vikarhøyreback Daniel Skare havnet på feil side av sin spiller i en duell inne i egen sekstenmeter, og det hele endte med at dommeren pekte på straffemerket.

Men det er mulig Odd-spilleren trodde han fortsatt var på skolen, for ryggsekken var på og ballen gikk håpløst langt over målet til Sondre Svanes Strand. Og det skulle straffe seg for grenlendingene, for ikke lenge etter viste MIF2 overgangsspill av klasse.

Først var det Sander Bratvold som vant en duell omtrent midt på banen og fikk feid ballen videre til Simon Appiah, som hadde oseaner av rom. Han valgte imidlertid å sende kula videre til Birhat Niwar, som fosset fremover og trakk seg innover mot midten av banen. På sekstenmeterstreken så han lagkamerat Yossef Ibrahim komme fri, og sendte derfor ballen videre til Oslo-gutten. Han dro av to forsvarere før han satte ballen sikkert i mål, og lagene var like langt i målprotokollen.

Viste karakter på slutten

Det ble tøft på slutten med mange spillere på banen med lite erfaring fra seniorfotball, men vi klarte å holde unna. Helt på tampen håpet vi også på et seiersmål på en overgang, men det skulle bli 1-1, og sesongens andre poeng kunne bli med hjem til Consto Arena. Om det kanskje ikke var så vakkert på slutten, viste vi karakter og solid mentalitet i tillegg. Dette var noe å bygge videre på.

Neste kamp for MIF2 er satt opp på lørdag 3. juni borte mot Eik, men den kan bli flyttet, så følg med på nettsider og i sosiale medier for oppdatert informasjon. Hjemme er det Vindbjart som er neste motstander, og den kampen går av stabelen søndag 11. juni kl 15.00. Møt gjerne opp på Consto Arena og vis din støtte til hardtarbeidende unggutter som kjemper for å klatre vekk fra nedrykksplassen!