Kevin og Bjarne fortsetter

Kevin Nicol skrev mandag under en kontrakt som gjør ham til Mjøndalens hovedtrener de neste to årene. Med seg på laget får han også Bjarne Kortgaard Ingebretsen.

Annonse:

Skotten kom til klubben før 2020-sesongen og gikk da inn i en rolle som spillerutvikler i MIF-akademiet. Han skulle også ha ansvaret for MIF2 den sesongen, men koronapandemien gjorde at det aldri ble noe av Norsk Tipping-ligaen den sesongen. Før 2021-sesongen gikk han inn i A-lagets trenerapparat, og stod altså klar til å overta midlertidig da Vegard Hansens var ferdig på sensommeren. 

Fem års hovedtrenererfaring

Etter en spillerkarriere både i skotsk og norsk toppfotball tok Nicol over Asker før 2015-sesongen. I sin første sesong ledet han askerbøringene gjennom tredjedivisjon på imponerende vis. På 26 kamper vant laget 24 av dem og skåret hele 151 mål. Klubben overlevde også på nivå tre året etter på tross av omleggingen av seriesystemet, som gjorde at halvparten av lagene rykket ned, og i 2017 var det bare målforskjellen som hindret Kevins menn i å spille om kvalifisering til OBOS-ligaen. Så ble det fjerdeplass to år på rad før skotten altså havnet i MIF foran 2020-sesongen. 

- Jeg er glad for at vi har kommet til enighet med Kevin. Vi har felles syn på hvordan vi skal fokusere på utvikling av både enkeltspillere, laget og spillet vårt. Kevin har vist gode takter i den korte perioden han allerede har hatt rollen som hovedtrener, og styret har fått gode tilbakemeldinger fra spillergruppen på den endringen som er gjort, forteller styreleder Trond Stabekk. 

Styret mener Kevins kompetanse og ferdigheter gjør ham til rett mann på rett plass, og derfor er det naturlig at han får mer tid til å fortsette den utviklingen klubben nå har sett starten av. 

- En ære og et privilegium

- Det er både en ære og et privilegium å få denne muligheten, sier Kevin selv, som gleder seg til å begynne jobben inn mot 2023-sesongen. 

- Vi har en tropp med mange spennende unggutter, og med den strategien klubben har meislet ut med fokus på utvikling, så kunne ikke timingen ha vært bedre. Jeg gleder meg umåtelig til denne utfordringen, legger han til og peker på at Mjøndalen under hans ledelse allerede har levert flere gode prestasjoner. 

- Og det er noe vi kommer til å bygge videre på, samtidig som vi også må bli mer konsistente i spillet vårt, særlig på bortebane. 

Lover offensiv fotball

Kevin lover også å stå for en offensiv type fotball. 

- Ja, det vil vi fortsette med. Vi må forbli trofaste mot spillestilen vår, utvikle den videre og ikke minst gi alt hele tiden ute på banen. 

Han er også glad for å ha med seg Bjarne Kortgaard Ingebretsen videre. 

- Vi har jobbet godt sammen og utfyller hverandre godt, sier Kevin om assistenttreneren. 

Bjarne er også fornøyd med å være tilbake i brunt. 

- Det er veldig morsomt å være tilbake igjen, og sammen med Kevin ser jeg også frem til å jobbe videre sammen med spillerne for å skape nye øyeblikk som kan huskes på Consto Arena. Fansen vår fortjener offensiv fotball, 100 % innsats og mange poeng, sier assistenttreneren og oppfordrer flest mulig til å sikre seg sesongkortet så fort det blir klart for salg. 

- Bedre julegave finnes ikke i Mjøndalen, smiler Bjarne. 


 

Annonse fra Obos-ligaen: