Kevin måtte danse igjen!

Da Mjøndalen kom på besøk til Høddvoll, røk hjemmestatistikken for sunnmøringene.

Annonse:

Et hjemmelag som ikke hadde tapt på Høddvoll siden høsten 2019 tok også ledelsen, og Alfred Scriven føyde seg inn i rekken over tidligere MIF-spillere som skårer på gamleklubben, men det skulle ikke holde for sunnmøringene.

For til tross for at MIF gikk brukbart ut fra startblokkene, så var det hjemmelaget som skulle ta ledelsen. Og for et mål det var! Alfred Scriven, hallingen med landskamper for Kenya som var i Mjøndalen fra 2018 til 2021, fikk tid og rom og viste frem skuddfoten sin. Han skjøt hardt og helt utakbart for en sjanseløs Thomas Kinn, og dermed fikk alle fremmøtte fra 3050 både på Østlandet og Sunnmøre en skikkelig kalddusj.

Hødd trakk seg tilbake på banen etter å ha tatt ledelsen, og Mjøndalen ble tvunget til å ta i bruk hele banens bredde for å skape noe, men Hødd-forsvaret var kompakt og feide unna alle forsøk bruntrøyene – for dagen i hvitt – kom med helt inntil Erik Stavås Skistad fikk rom og skjøt i tverrliggeren en fem minutters tid før pause.

Hødd redusert til ti mann

Sju minutter i andre omgang skjedde det som skulle få kampen til å endre karakter. Mjøndalen fikk en fin kontringsmulighet, og Martin Rønning Ovenstad fosset frem på høyre side, men ble klippet ned av Halvard Urnes. Hønefoss-gutten med en fortid i Molde-klubben Træff hadde gult kort fra tidligere, og kamplederen hadde intet annet valg enn å vise midtbanespilleren det røde kortet. Og det skulle selvsagt gi Mjøndalen helt andre rom å spille i med én mann mer på banen.

Og det tok ikke lang tid før utlikningen satt. Erik Stavås Skistad skjøt fra atten meter da det var spilt 56 minutter. Skuddet var hverken særlig hardt eller godt plassert, men en svært svak involvering fra Hødds målvakt Ole Monrad Alme gjorde at ballen trillet i mål likevel. Det var en solid dose flaks å få mål på akkurat den avslutningen, men det var fortjent ut fra spill og sjanser.

Lien – som alltid

Til tross for en mann mindre på banen, forsvarte Hødd seg meget godt. Men Mjøndalen klarte å holde oppe trykket, og kampen ble snudd rett før slutt. Innbytter Love Reuterswärd kriget til seg ballen på venstre side og kom i innleggsposisjon. Inne i feltet lurte selvfølgelig Kristian Lien, og storskåreren gjorde som han har gjort sju ganger før denne sesongen – han skåret mål. Da var det spilt 87 minutter.

Hødd forsøkte med sine ti mann å komme tilbake, men det ble aldri farlig foran Thomas Kinn. Da dommeren blåste av etter sju minutters tilleggstid kunne vi konstatere at Hødd gikk på sitt første hjemmetap for sesongen – og Mjøndalen tok sin tredje seier av fem mulige på utebane så langt i 2023. Da måtte Kevin Nicol til pers og danse foran fansen igjen. Det er jevnt på OBOS-tabellen, og med de tre poengene fra Sunnmøre klatrer vi til tiende plass på tabellen – men det er bare tre poeng opp til kvalifiseringsplassen.

Neste kamp i OBOS-ligaen går lørdag 10. juni hjemme mot Sogndal. Avspark er klokka 15, men før det er det også tredje runde i cupen. Da venter Raufoss på motsatt banehalvdel, og den kampen går også på Consto Arena allerede onsdag 7. juni klokka 18.00. Møt opp og støtt gutta både til avansement i NM og tre nye poeng i OBOS-ligaen!

Annonse fra Obos-ligaen: