KBK for sterke på Consto Arena

Enda et Ibra-mål var ikke nok for å stoppe Kristiansund søndag kveld.

Det var en gammel kjenning som skulle sette spikeren i kista da Mjøndalen tok imot Kristiansund i fjerde runde i Eliteserien. Til tross for at Ibrahim Shuaibu skåret igjen, var det en annen storskårer som stjal overskriftene etter kampen.

Fra avspark var det åpenbart at begge lag satset knallhardt i duellene, og ballen tilbrakte mye tid i lufta de første minuttene. Allerede i det sjuende minutt satte gjestene ballen i nota bak Sosha Makani, men dommer annullerte korrekt for offside.

Hjemmelagets første sjanse kom da det var spilt snaut ti minutter, men Lars Olden Larsens skudd gikk utenfor gjestenes mål. Uansett hadde nok Mbaye kontroll på det skuddet.  Heller ikke dødballene ble spesielt farlige i denne fasen av kampen.

Mot midten av omgangen begynte endelig pasningene å sitte for Mjøndalen. Dermed kom hjemmelaget også mer med i kampen, men var antakelig heldige da motstanderen ikke fikk straffespark halvveis i første omgang siden Stian Aasmundsen nok var borti ballen med hånda inne i eget felt.

Rett etter fikk Mjøndalen en enorm sjanse til å ta ledelsen. Fredrik Brustad fosset oppover høyresiden. Inne i feltet fant han Ibrahim Shuaibu, som fikk snudd seg og avsluttet. Imidlertid reddet motstanderens målvakt mesterlig. Det påfølgende hjørnesparket ble bokset ut av målvakten, men skuddet fra distanse ble ufarlig.

Det begynte virkelig å lukte mål på Consto Arena da hjemmelaget kom til en ny stor sjanse bare minutter etterpå. Denne gangen var det Sondre Solholm Johansen som avsluttet, men han fikk ikke hodet nok over ballen, og headingen gikk over. Nå var Mjøndalen klart best, men manglet å få et mål.

Kristiansund kom mer med igjen i kampen, men klarte ikke å bryte gjennom den brune muren som forsvarte eget mål. Nærmest kom de imidlertid rett før pause, da en svak utboksing fra Sosha Makani endte rett i beina på Amin Askar, som hadde bedre mulighet til å skåre enn å sette ballen utenfor. Men heldigvis for hjemmelaget gjorde han det siste. Dermed stod det 0-0 til pause etter en jevn omgang hvor MIF nok hadde et lite overtak i sjanser.

Etter pause festet gjestene grepet fra start. Det var spilt 48 minutter da Amin Askar kom først på et innlegg fra høyre, men Makani reddet mesterlig og slo ballen i stolpen. Bare to minutter senere skulle det imidlertid lykkes for bortelaget å ta ledelsen.

Et vakkert angrep på høyre side ble kronet med at Amin Askar satte ballen i mål, og dermed måtte Mjøndalen innse at de hadde sluppet inn sitt første spillermål i Eliteserien 2020 – etter 320 minutters spill. Men det lå i lufta at det var gjestene som skulle ta ledelsen, andre omgang hadde vært et konstant press mot Mjøndalens mål.

Men hjemmelaget gikk rett i angrep etter målet mot. Stian Aasmundsen fikk virkelig klem på et langskudd, men gjestenes målvakt klarte å slå ballen til hjørnespark. Det ble det ingenting ut av. Målet mot hadde fungert som en vitamininnsprøyting, men bortelaget var vanskelig å bryte ned.

Sondre Liseth og Martin Rønning Ovenstad kom inn på bekostning av Fredrik Brustad og Joackim Olsen Solberg for Mjøndalen etter en times spill. Med mer fysikk i angrepet håpet Vegard Hansen at Mjøndalen skulle sette enda mer trykk på gjestenes forsvar. Og selv Dan Peter Ulvestad skulle slite mot Liseth.

Fire minutter etter byttene kom hjemmelaget til en bra sjanse igjen, da nettopp Sondre Liseth headet ballen bakover i boksen. Men Ibrahim Shuaibu klarte ikke holde hodet kaldt nok og headet over. Slev skulle Liseth også få en sjanse etter 73 minutters spill, men avslutningen ble for svak.

En gammel kjenning kom inn da Amin Askar gikk ut i det 79. minutt. Inn kom Kristiansunds toppskårer Amahl Pellegrino, som ble spart fra start på grunn av et vondt kne. Det var spilt under et minutt før han ble liggende nede med smerter i kneet, men han kom seg på beina igjen og kunne fortsette.

Sju minutter var det han trengte for å sette spikeren i kista. Pellegrino lurte seg inn bak forsvaret og skåret sikkert alene med Makani. Dermed var Mjøndalen to mål under med fem minutter igjen av ordinær tid.

Men hverken Mjøndalen eller supporterne i 3050 gir seg før dommeren blåser. To minutter på overtid satt reduseringen. Sondre Liseth flikket videre til Ibrahim Shuaibu, som viste at det ikke bare er Pellegrino som er storskårer i årets Eliteserie. Med sitt tredje mål for sesongen tente han håpet for hjemmelaget.

Imidlertid, nærmere kom ikke hjemmelaget. Vi tapte for et godt Kristiansund-lag, og selv om vi i perioder kommer til sjanser, var det ikke nok mot solide nordmøringer, særlig ikke når vi har en tre-fire sjanser vi ikke setter. Men det kommer nye sjanser, neste kamp er allerede onsdag 1. juli borte mot Aalesund.

Mjøndalen - Kristiansund 1-2 (0-0)