Kapteinen tar farvel

Joackim "Jokke" Olsen Solberg forlater Mjøndalen.

Annonse:

Jokke er den spilleren med flest sammenhengende år i klubben i nyere tid. Og det tallet stopper dessverre på åtte sesonger. Sportssjef Kenneth Karlsen ønsker kapteinen og dødballspesialisten lykke til videre i karriéren.

Jokke vil alltid være en hedersgjest på stadion

— Kenneth Karlsen

- Jokke har bestemt seg for å forlate Mjøndalen. Etter 275 obligatoriske kamper for klubben. Vi synes dette er veldig trist, og skulle gjerne hatt med Jokke videre. Samtidig må vi respektere hans valg, og klarer utmerket å ønske han alt det beste og lykke til. Jokke har vært med på hele MIF-reisen, han har vært lagets kaptein siste 2 år. Han har vokst opp og frem sammen med klubben, og blitt en personlighet og fotballspiller som MIF skal være stolte av, sier Karlsen.

Jokke meddelte beskjeden til spillergruppa på torsdagens trening.

- Takk for strålende innsats Jokke, du vil alltid være en hedersgjest på stadion, vi vet vi ser deg igjen her. Fra hele klubben kan jeg med hele mitt hjerte si at vi ønsker deg lykke til, på det varmeste, sier Karlsen.

Jokkes brev

Spilleren selv ønsket å formidle følgende beskjed til alle rundt klubben:

Takk for meg. For denne gang. Vi sees igjen

Jeg har nå bestemt meg for at tiden er inne for å prøve seg et annet sted. Det har vært mange tanker med søvnløse netter. Tanken på å forlate Mjøndalen, klubben i mitt hjerte, har aldri slått meg tidligere. Men nå, i en alder av 27 år, med et tilbud om å spille i Tippeligaen, så har jeg ent opp med å tenke egoistisk. Jeg har tenkt på meg selv, min videre utvikling som spiller og person. 

Spørsmålene som svirret rundt i hodet på meg er/var: Hvorfor forlate en klubb du elsker så høyt? Hvorfor dra fra kameratgjengen din? Hvorfor dra fra en klubb du har ekstremt høy tillit i? En klubb med verdier som du priser så høyt? Med landets beste supportere. Med frivillighetsarbeidere og støttegruppe som vil alt godt for klubben og deg?  

Som dere skjønner så er ikke dette valget tatt over natta. Det er noe jeg har tenkt grundig og nøye igjennom. Om valget er riktig vet man ikke før man har prøvd, men det var det jeg ikke ville angre på. Angre på noe man ikke har prøvd. Rådene fra kjæreste, mamma, pappa, bror, besteforeldre og kompiser var ganske klare: følg magefølelsen din og hjerte. Og det har jeg gjort.

Jeg har hatt ni fantastiske år i denne klubben. 9 år jeg aldri vil glemme. Med to opprykk og noen magiske øyeblikk på Isachsen Stadion. Alt fra å tape mot Bryne og Tromsdalen til å slå Brann og Rosenborg.

Jeg kom til klubben som en ¨møkkaunge¨, en uferdig og ganske ufordragelig fyr. Det var perioder jeg var mer på kontoret til Kenneth enn jeg var på treningsfeltet. Med advarsler i hytt og gevær. Til nok er nok, til jeg forsto alvoret. Kenneth og Vegard har vært som noen farsfigurer for meg. Jeg har blitt en mann. Kronet med kapteins-bind, i Tippeligaen, for klubben i mitt hjerte. Det er det stolteste (personlige) øyeblikket i hele mitt liv.- Tusen takk! 

Jeg vil gjerne takke spillergruppa for min tid. For at dere har gjort min tid uforglemmelig. For de vennene dere er for meg. Og ikke minst alle opplevelsene med dere. Jeg kommer til å savne dere. 

Jeg vil også takke Vegard, Kenneth og resten av støtteapparatet. Dere har betydd utrolig mye for meg og min utvikling. Både som spiller og person. Mjøndalen er heldige som har dere.

Støttegruppa må selvfølgelig takkes. Dere er en herlig bukett, med noen personligheter det er vanskelig å ikke bli glad i. Dere stiller alltid opp for klubben og spillerne med et brennende ønske om å bidra. Alt fra og lage mat til mannekengoppvisning til loddsalg. Dere er fantastiske. Jeg er utrolig takknemlig for det dere har gjort for meg.

Til slutt så vil jeg selvfølgelig takke 3050 og alle supporterne. Jeg glemmer aldri min første kamp for Mjøndalen. Borte mot Drøbak-Frogn, der sangen som 9 år senere fortsatt gir meg gåsehud: ¨ En Jokke i Norge ¨ ble født. Den vil bli savnet. Ikke ¨Pizzabaker`n Jokke¨ ;) Joda, litt så. 

Tusen takk for meg. Dere har vært, og er, i en egen klasse for dere selv! Måten dere har støttet laget i med og motgang, står det stor respekt av. Det er ikke mange lag i Norge som er i nærheten av å lage like bra lyd og show som dere. 

Dere skal ha mye av æren for at Mjøndalen er der dem er i dag. Jeg tror ikke dere skjønner hvor stor innvirkning dere har på oss. Så tusen takk for all støtten dere har gitt meg. Vi sees igjen. 

Det har vært en ubeskrivelig følelse og å få lov til å være kaptein for klubben min. Og for å fått lov til å være en del av Mjøndalen. Jeg har prøvd å representere klubben på en best mulig måte, både på, og utenfor banen. Noe jeg er veldig stolt av.

Tusen takk for meg. Jeg er takknemlig, ydmyk og stolt over min tid i brunt. Jeg kommer til å savne dere alle. Jeg ønsker dere alt godt fremover. 

Brunt hjerte, for alltid

Jokke

Joackim Olsen Solberg

  • Født: 11. april 1989

  • Fra: Krokstadelva

  • Kamper for MIF: 275

Annonse fra Obos-ligaen: