Kaptein Gauseth viste vei

Med sin scoring i nest siste spilleminutt ble Christian Gauseth den store helten borte mot Nest Sotra.

Mjøndalen reiste til Bergen søndag med fornyet selvtillit etter å ha slått Levanger 4-0 forrige helg. Nysigneringen Olivier Occean var blant målscorerne. Det samme var kaptein Christian Gauseth. Han skulle bli svært toneangivende også i denne kampen.

Kun én endring hadde Vegard Hansen gjort på laget: tilbakevendte Sosha Makani fikk rollen som bakerste mann etter at papirarbeidet gikk i boks tidligere i uka.

Tvilsom straffe

Kun noen skarve minutter ut i kampen var nevnte Occean uhyre nære sitt andre for i år. Spissen fikk gå opp alene i feltet, men headingen ble avverget på streken. Mjøndalen kom klart best i gang på naturgresset til Nest Sotra, men det var hjemmelaget som skulle gå opp i føringen.

Med tjue minutter passert snek Sotra-spissen seg inn mellom Sondre Solholm og Vetle Dragsnes. Den grønnkledde falt i bakken og dommeren pekte på straffemerket - til stor fortvilelse fra de tilreisende. Straffa ble omsatt i mål og dermed 1-0.

Lindseth-kombo

Ti minutter senere var det Jonathan Lindseth-show inne i hjemmelagets boks. Først vant han en hodeduell og knakket ballen i lengste stolpe. Returen rakk ingen å klarere før Lindseth var på plass igjen og bredsidet inn utligningen. 1-1.

Andre omgang ble ingen stor affære. Mjøndalen hadde god kontroll defensivt, men sleit med å skape sjanser. Det var dødballene som skapte mest strøbbel for hjemmelaget.

Gauseths viktige perle

Da kampen så ut til å ende med et kjedelig uavgjort-resultat, fikk Gauseth ballen rett utenfor 16-meteren. Kapteinen vendte først én gang, så én gang til, før han med venstreslegga hamret ballen i lengste hjørne. Det resulterte i ellevill feiring foran de tilreisende Mjøndalen-supporterne.

Og seier ble det. Noe som fører Mjøndalen opp på tredjeplass - kun ett poeng bak Sogndal på andreplass (direkte opprykk) og fire poeng bak serieleder Aalesund.

Neste seriekamp er hjemme mot Strømmen søndag 5. august kl. 15.00.