Kampen som hadde alt...

...bortsett fra seier.

NM Menn – Ordinære runder 4.runde

Innledningsvis i kampen var det mye trilling av ball frem og tilbake i banen. Haugesund lå lavt og forsøkte seg på de kontringene de fikk. Gjestene tok mer over etter kvarteret spilt.

Tidlig baklengs

En corner i det 17. minutt, var det som skulle til. En umarkert Grindheim som stod helt alene og headet inn 1-0 ledelsen for gjestene.

God mulighet for de brune etter 27 minutter, Gauseth hadde motorvei mot FKHs 16-meter, ingen motstander støtet og han sentret til Dio på kant som spilte lekkert igjennom til Ylldren som igjen flikket til Gauseth som spilte videre til Mahmoud Eid like foran femmeteren, han fikk skutt mot mål, men keeper reddet enkelt.

Noen minutter senere var hjemmelaget frempå med ennå en gigantsjanse, en ball blir lempet i bakrom, der Lindseth kom flyvende inn, helt alene på bakre og fikk headet ballen knallhardt, men dessverre for upresist.

Dommeren tok fløyten til munnen og lagene gikk hvert til sitt for 15 minutters pep-talk. Mjøndalen hadde nok av sjanser til å score, men det ble bare med det ene målet til Grindheim & Co i første omgang.

Mørk start på 2.omgang

Det gikk kun et drøyt minutt etter pause før FKH satte sitt mål nummer to for dagen. Frederik Gytkjær ble spilt fri og banket ballen i kassa. Backlinja til MIF stod helt stille og ropte på offside.

Mjøndalen foretok seg et dobbeltbytte i det 67. minutt. Ut gikk både Vetle Dragsnes og Andreas Hellum, inn kom Alexander Betten Hansen og Jibril Bojang. De brune var på desperat scoringsjakt etter å komme seg inn i kampen igjen.

Kveldens spiller

Etter en corner i det 73. minutt endte ballen hos Quint Jansen som ikke direkte klemte til, men heller forsøkte seg på en lobb. Det så ut til at Bråtveit i FKH buret hadde stålkontroll, men ballen spratt i bakken via hanskene til keeper og inn. Merkelig scoring, men hjemmelaget var inne i kampen igjen.

I siste ordinære minutt er jaggu samme mann på plass igjen. Quint Jansen møtte et innlegg fra venstre med bredsida og plutselig var det 2-2. Hjemmelaget så ut til å ha funnet tilbake til sitt gamle jeg som cuplag.

Dommer blåste for fulltid. Da ventet ekstraomgangene. Nok en rystelse i mjøndals-leieren da de fikk beskjed om at Quint Jansen måtte ut på grunn av sykdom. Inn kom Sebastian Starke-Hedlund.

Straffesparkkonkurranse

Begge ekstraomgangene var preget av to lag som hverken orket eller ville ofre for mye for et mål, dermed endte den halvtimes forlengelsen med ingenting og straffespark var eneste middel for å kåre en vinner.

Det skulle bli en rysare uten sidestykke. Gauseth traff, men Sebastian Starkes forsøk ble stoppet av Bråtveit. Haugesund fortsatte å score og til slutt var det Vegard Skjerve som skulle avgjøre for bortelaget. Men skuddet gikk i tverrliggeren og dermed måtte lagene ut i en sjette runde.

Haugesund fortsatte der de slapp og Sondre Solholm fulgte opp, før Alexander Betten, på det sjuende forsøket til hjemmelaget, skøyt over. Haugesund kunne slippe jubelen løs og Mjøndalen var ute av cupen.

• Keeper: Lukas Jonsson

• Forsvar: William Sell - Quint Jansen ( Sebastian Starke-Hedlund) - Sondre Solholm Johansen - Vetle Dragsnes (Alexander Betten 67)

• Midtbane: Jonathan Lindseth - Christian Gauseth - Ylldren Ibrahimaj

• Angrep: Andreas Hellum (Jibril Bojang 67) - Mahmoud Eid - Vamouti Diomande