Juniorlaget videre i NM

Toten ble ingen særlig utfordring for Mjøndalens juniorer i 2. runde i NM torsdag kveld.

De brune vant 3-0 etter tre mål på de første atten minuttene. Resten av kampen skjøt og skjøt vi, men Totens målvakter ble bare bedre og bedre utover kampen.

Det var allerede fra start klart at det var nivåforskjell på lagene, og vi fikk store rom å boltre oss i. Kampen var ikke mer enn fire minutter gammel før gjestenes målvakt måtte plukken den første ballen ut av nettet. Vi kom med et godt angrep, og Gustav Sving Helling serverte Frank Bamenye på det lekreste vis, slik at sistnevnte hadde en relativt enkel oppgave med å sette ballen i mål.

Fem minutter senere kom vi til et skudd som strøk på utsiden av stolpen, men kampens høydepunkt kom i det tolvte minutt. Mjøndalen fikk frispark fra tjue meter, Tobias Widemann Karlsen pusset sin høyre støvel og vred ballen rett i krysset – fullstendig utakbart for Totens målvakt. Dermed stod det 2-0 til hjemmelaget.

Vi økte til 3-0 etter kun atten minutter, og det begynte å lukte storseier på Consto Arena. Det tredje målet vårt var resultatet av kanskje dagens beste angrep, hvor ballen fikk lov til å gjøre jobben. Den gikk hurtig i lengderetningen, og motstander ble fullstendig utspilt. Målskårer ble til slutt Mathias Deinboll Moldjord. Det begynte å lukte storseier.

Men det ville seg ikke å skåre flere mål. Gjennom hele kampen skjøt og skjøt vi, men vi maktet kun å presse frem gode redninger fra Totens målvakter (de byttet målvakt halvveis i andre omgang, de fikk ikke lov til å spille med to målvakter på grunn av vår overlegenhet i banespillet og sjansestatistikken) eller treffe en skog med bein.

Men vi gjennomførte en bra kamp og gikk videre til tredje runde i NM for juniorlag. Der blir vi eneste lag fra Buskerud, siden både Hallingdal og Strømsgodset røk ut av NM torsdag kveld mot henholdsvis Sogndal og Sandefjord.