"Jokke" tilbake i brunt

Joachim Olsen Solberg returnerer til Mjøndalen etter halvannet år i Sandefjord.

Annonse:

29-åringen skrev fredag under på avtalen som sørger for at han allerede kommende runde er Mjøndalen-spiller. Jokke hadde et halvt år igjen av kontrakten med Sandefjord, men klubbene ble enige om en overgang.

- Dette er som å få hjem igjen en sønn som har vært på jordomseiling. Det var vemodig å se Jokke dra og desto hyggeligere når han nå er tilbake, sier en henrykt Vegard Hansen.

Fulgt MIF tett

Jokke selv er storfornøyd.

- Etter en litt tøff vår hadde jeg bestemt meg for å prøve noe annet. Jeg visste om interesse fra flere klubber, men det var vanskelig å si nei til Mjøndalen. Jeg føler meg som hjemme her, sier Jokke.

Han har fulgt godt med på hva som har skjedd i Mjøndalen siden han dro. Og det er blitt en del kamper fra tribunen. Han er klar på at det har skjedd mye på de 18 månedene han har vært borte.

- Jeg synes klubben har tatt store steg på kort tid. Måten å spille på og kvaliteten på treningene er blitt veldig bra, sier han.

Bedre nå

Hovedtreneren er sikker på at han får tilbake en bedre spiller enn den han mistet for halvannet år siden.

- Veldig flott å få Jokke tilbake. Både som spiller og som menneske. Han har de rette holdningene og verdiene samtidig som han er god fotballspiller. Han tilfører oss kvalitet og stabilitet i tillegg til å ha en flott venstrefot og være fotballsmart. Og han er en bedre nå etter å ha spilt i Eliteserien, sier Hansen.

Olsen Solberg er klar på at motivasjonen er å rykke opp med MIF og få en ny sesong i Eliteserien.

- Vi er kjent for å være et høstlag, så vi skal nok slå bra fra oss. Kan ikke huske sist vi lå så godt an på sommeren. Og det er kommet noen gode spillere inn, så jeg er optimistisk. Det er ingenting jeg vil mer, enn å rykke opp med Mjøndalen - igjen, sier Jokke.

NB! Jokke spilte åtte år og 275 kamper for Mjøndalen i sin forrige periode. Nå blir det mer på den sympatiske krokstadelvingen.

Annonse fra Obos-ligaen: