jokke

Jokke til Hønefoss - drømmen om rekorden ryker

Rett over klokken elleve i går kveld fikk BP en telefon. Et nummer kjent for de fleste med litt fartstid på Consto. Jan Remi Dalen og Hønefoss jakter opprykk, erfaring og presise venstreføtter. Klokken fem på tolv var Jokke Hønefoss-spiller.

Annonse:

Kunne ikke takke nei.

Som kjent satser Hønefoss tungt i år, og har også økonomiske muskler til å hente erfaring fra andre klubber. «Dalen hadde et tilbud vi bare ikke kunne takke nei til», sier en fornøyd sportssjef. «Jeg kan ikke gå ut med alle tall, men klubben får en pen sum for en 33 år gammel fotballspiller. Nok til at årets budsjett for spillersalg er nådd før sesongen har startet», fortsetter BP. Kontrakten innebærer også en rolle ved siden av fotballen for Jokke, uten at vi kjenner detaljer rundt dette.

Han er følgelig ikke med bussen som setter kursen mot Kristiansand og Start i dag, og er klar for sin første kamp i grønt mot Brumunddal 10. april. Dagen før pizzabakeren fra Krokstadelva fyller 34 år.

Klubblegenden ender på 403 kamper i brunt

«Jeg skal innrømme at det er bittert å måtte forlate klubben, kun 16 kamper unna rekorden, men må innse at min tid på Consto er forbi.», sier en stille og alvorlig Jokke. «Jeg merket det kanskje allerede tidlig på høsten i fjor. Noe manglet utover høsten, og jeg føler kanskje at jeg har hatt en større utvikling under Morten her på kontoret, enn hos Kevin på matta - og slik skal det jo ikke være» - avslutter vår spillende markedsmedarbeider. Før han forlater Consto i brunt for siste gang.

Vil bli savnet på marked

Morten er oppriktig lei seg over å miste en god og dyktig medarbeider på salg, mens BP ser mer pragmatisk på det, og sier at pengene kommer godt med i en slunken klubbkasse. «Det er klart det er spesielt når en som Jokke forsvinner» sier Kevin, men legger til at vi har flere, yngre og i dag kanskje mer presise, venstrebein i klubben.

Jan Remi forteller at han har ønsket seg Jokke siden han selv tok samme vei i fjor. «Jeg vet at Jokke vil løfte laget, og er svært takknemlig for at Sivert, med sine kontakter i Mjøndalen og Hønefoss, trykket på knappene som gjorde at dette gikk igjennom.»

En bonus ved overgangen til Jokke, er at gjennomsnittsalderen i stallen synker fra 22 til under 21 år. Dette gir oss en høyere andel av tv-pengene, som en følge av den nye «Ung21» potten.

Vi ønsker Jokke lykke til i grønt!

Annonse fra Obos-ligaen: