Sleit seg til ett poeng

Det var lite som stemte fremover på banen mot Jerv.

De brune kom fra 120 cupminutter onsdag og gjorde én endring på laget fra forrige seriekamp. Jibril Bojang var satt opp som spiss - hans første kamp fra start denne sesongen.

Mjøndalen kom best i gang på den noe ujevne underlaget i Grimstad. Men det var Jerv som skapte kampens første sjanse. Heldigvis var Jonsson med på notene og hindret scoring etter 13 minutter. En tilsvarende situasjon kom kun fem minutter senere. Glenn Andersen fikk avslutte fra straffemerket etter en dødball og de tilreisende kunne puste lettet ut da ballen strøk utenfor. En god periode for Jerv som fikk etablert et press mot MIF-målet.

Upresist

Men MIF kom mer med etter hvert. Ti minutter før pause fikk Mjøndalen sitt første skudd på mål. Quint Jansen forsøkte seg på et frispark. Siktet var godt, men Øvretveit i Jerv-buret leste skuddet godt og fanget ballen som var på vei mot krysset.

Flere ganger var det nesten for de brune. Timingen og presisjonen i siste ledd manglet litt og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Byttet spiss

I pausen flyttet Vegard Hansen på to mann på topp. Mahmoud Eid startet andre omgang som spiss og Bojang ble sendt ut på høyrekanten. Men svenske Eid fikk ikke mer enn 12 minutter før han ble erstattet av Boye.

Sondre Solholm var farlig frempå på en corner midtveis i omgangen. Ellers skapte Mjøndalen få sjanser. De fleste angrepene stoppet før man kom til en avslutning.

Det ble mer og mer Jerv utover i kampen, selv om de også hadde utfordringer med å treffe hverandre ute på gressmatta.

Nesten fra Lindseth

Plutselig holdt Mjøndalen å gå i føringen. Et langt innkast fra Sondre Solholm. Ballen detter ned hos Jonathan Lindseth rett innenfor 16-meterboksen. Dessverre går skuddet utenfor. Det var en god sjanse til Mjøndalen.

Aller mest dramatisk ble det da det tikket mot full tid. Et Jerv-innlegg gikk over alle - inkludert Jonsson - og traff bakre stolpe før Gauseth fikk ryddet opp. Like etter kontret MIF og innbytter Dio løsrev seg og skøt, men skuddet ble reddet. Mer skjedde det ikke og dermed MIFs andre 0-0-kamp på rad.

Totaltsett var hjemmelaget hakket vassere i det meste, men tunge spilleforhold får ta bittelitt av skylda for at bruntrøyene ikke maktet å skape mer på Levermyr.

Jerv - Mjøndalen 0-0 (0-0)