- Ikke et vanskelig valg

Styremedlem Jens Martin Støten var klar i sin tale da han ble spurt om prosessen rundt ansettelsen av ny sportssjef i MIF. – Det var ikke et vanskelig valg!

Annonse:

For da det ble klart at Bjørn Petter Ingebretsen var ferdig rundt Strømsgodsets A-lag, var ikke MIFs styremedlemmer sene om å ta kontakt. Og mandag kveld var BP selv også klar på at det fristet å svare ja da henvendelsen kom.

- For jeg var helt utslitt etter det kjøret som har vært i Drammen de siste årene, sa BP ærlig til de fremmøtte på Consto Arena mandag.

Ansvar både i topp og bredde

Som sportssjef ansettes han i en 100 % stilling fra 1. januar, og har med det hovedansvaret for det sportslige både innen topp og bredde i Mjøndalen Idrettsforening. For A-lagets del betyr det blant annet ansvaret for spillerlogistikk sammen med hovedtrener Kevin Nicol.

Og etter tjue år i toppfotballen har BP et stort nettverk. Da ryktene begynte å gå om den nye jobben, har henvendelsene allerede kommet fra agenter som har spillere de tror kan passe inn i MIF.

- Men det må selvsagt tilpasses økonomi. Vi har også mye spennende i egen stall allerede, mener BP.

BP er jo ellers også kjent som en spillerutvikler av rang, og har egenskaper som bidrar til å ikke bare utvikle fotballegenskapene hos spillerne, men også de menneskelige sidene. Evnen til å se «det hele mennesket» ble også trukket frem på pressekonferansen mandag kveld.

Hatt roller også i MIF

Til de som er skeptiske og mener at BP er mer blå enn brun, kunne han selv roe de var bekymret:

- Jeg har bodd i Mjøndalen i mange år nå, og har parallelt med jobb andre steder også hatt flere roller i MIF både på aldersbestemt og breddenivå, sa Bjørn Petter selv.

Og den brune drakta er jo svært så kledelig på solungen. Han trakk også frem klubbens akademi og fremskrittene som er gjort når det gjelder spillerutvikling de siste årene.

- Før var det ikke konkurranse mellom Strømsgodset og Mjøndalen på det feltet, men de siste årene i Godset så jeg at stadig flere unge spillere vurderte MIF som et reelt alternativ. Det er et kvalitetstegn, avsluttet den nye sportssjefen, som altså tiltrer 1. januar.

Annonse fra Obos-ligaen: