Hva gjør du nå? Ulrik Arneberg

Ulrik Arneberg var bauta i Mjøndalens midtforsvar da vi rykket opp i 2014 og i Tippeliga-sesongen i 2015.

Annonse:

Han kom til Mjøndalen som en «godt voksen» fotballspiller og huskes for at han aldri gjorde tabber og alltid spilte på det trygge. Ingen husker vel at Ulrik noen gang leverte en svak kamp i den brune drakta.

Ulrik hadde tilnærmet full jobb ved siden av fotballen, og etter 2017-sesongen valgte han å gi seg som spiller. Men han trener fortsatt masse og bærer preg av å være en lykkelig mann, også uten fotball.

- Hva gjør du nå, Ulrik Arneberg? 

Nå jobber/driver jeg et profileringsselskap som heter Profil Design Norge. Der jobber jeg med salg, markedsføring og administrativt arbeid innenfor profilering. Dette gjorde jeg også når jeg spilte fotball, men i litt mindre grad enn nå. Og det er noe jeg trives veldig godt med! På fritiden trener jeg fortsatt en god del, og i vinterhalvåret blir det MYE langrenn. Ellers blir det løping, squash og styrketrening for å holde kroppen ved like.  

- Sivilstatus?

Samboer

- Blir du fortsatt gjenkjent på gata?

Ikke i Oslo, hvor jeg bor, men hvis jeg reiser til Mjøndalen hender det at noen sier hei og sier noe hyggelig om tida i MIF.

- Hva tror du folk i Mjøndalen husker deg for?

Jeg tror de husker meg som en ærlig og oppofrende spiller som gjorde alt han kunne for at laget skulle vinne! Det er i alle fall det jeg håper. Dessuten håper jeg de husker meg som en høflig og snill gutt utenfor gressmatta.

- Hva savner du mest fra den aktive tida som fotballspiller?

Jeg savner å vinne fotballkamper! Det er kanskje den beste følelsen som finnes. De siste minuttene med blodslit for å sikre en ettmålsseier gir en så god følelse etter kampen og dagen etter at jeg ikke kan beskrive det med ord. Ellers savner jeg faktisk ikke så mye. Men selvfølgelig tenker jeg tilbake på menneskene jeg møtte og ble kjent med. Tida i MIF husker jeg som utrolig fin, og jeg tenker tilbake på det som et flott kapittel i livet.

- Hvilken episode fra tida di i Mjøndalen irriterer deg fortsatt?

Det var utrolig irriterende å bli skadet under oppvarming på Brann Stadion i første kamp i kvaliken til Tippeligaen i 2014. Det var kamper jeg gjerne skulle ha spilt. Men det gikk jo greit uansett, da!

- Hva er du mest stolt av fra tida di i Mjøndalen?

At vi rykket opp den første sesongen jeg spilte for MIF. Dessuten er jeg stolt over å ha slått ut Godset i cupen i 2017. Men den personlige prestasjonen som skiller seg mest ut, må være seier i kubb-turneringen til banemester Kristian Grøstad i min første sesong. Der var jeg helt overlegen.

- Hva gjør du om fem år?

Jeg håper at jeg gjør mye av det samme.

- Mye langrenn, sier du. Har du noen ambisjoner her?

Ikke utover at jeg liker veldig godt å være best i det feltet jeg går med. Når det kan bli arrangert lavterskelrenn igjen, er jeg med. Men ambisjonene strekker seg vel til at jeg ønsker å gå så mange mil som mulig i løpet av sesongen.

Nå som vi er over i april, skal jeg også sjøsette båt, og da blir ambisjonen flest mulig nautiske mil!

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: