Hva gjør du nå? Per Ivar Fornes

Mens vi venter på seriestart publiserer vi intervjuer med tidligere MIF-spillere

Annonse:

Per Ivar Fornes (53) var den lysluggede nordtrønderen som etter en litt treg start ble storskårer i Mjøndalen. Han ble til og med kjøpt av Nils Arne Eggens Rosenborg, men var raskt tilbake i brunt. Alle i Mjøndalen hadde forståelse for at han ville prøve seg i trønderhovedstaden, men det var verre da han etter 1993-sesongen meldte overgang til en annen klubb i distriktet…

Men Per Ivar er en ekte Buskerud-patriot, og når vi tenker på alle målene han har skåret og for en flott fyr han er, så er det ikke vanskelig å tilgi ham det valget. Han er en ekte legende i brunt, og selv om håret er kortere nå enn da han spilte, så avslører han at han fortsatt blir kjent igjen på gata i Mjøndalen.

- Hva gjør du nå, Per Ivar Fornes?

Jeg jobber som tiltaksleder i en vekstbedrift i Namsos. En vekstbedrift er for de som har utfordringer med å fungere i det vanlige arbeidslivet, eller som trenger hjelp til å finne en jobb.

- Sivilstatus?

Samboer

- Blir du fortsatt gjenkjent på gata?

Jepp, hver gang jeg er i Mjøndalen, faktisk.

- Hva tror du folk i Mjøndalen husker deg for?

Jeg tror nok folk i Mjøndalen husker meg for det lange håret og hurtigheten min – og forhåpentligvis alle målene jeg skåret.

- Hva savner du mest fra den aktive tida som fotballspiller?

Jeg savner alt hver dag!

- Hvilken episode fra tida di i Mjøndalen irriterer deg fortsatt?

Det verste var da vi tapte semifinalen mot Strømsgodset i 1991. Vi hadde et godt lag, var i dytten og kunne også slått Rosenborg i finalen. Da hadde vi blitt Norgesmestre, slik drammenserne til slutt ble den sesongen.

- Hva er du mest stolt av fra tida di i Mjøndalen?

Jeg er mest stolt av samholdet i Mjøndalen, ikke bare i klubben, men også blant de frivillige og hele bygda. Det er en fantastisk plass.

- Hva gjør du om fem år?

Haha, kanskje jeg trener Mjøndalen!

Per Ivar Fornes 2
Per Ivar i aksjon for de brune, i den legendariske Hummel drakta prydet med "Spareland" på brystet

 

Annonse fra Eliteserien: