Høstjakt

Kjølig høstluft. Fire lysmaster rager høyt i mørk kveldshimmel, og rammer Consto Arena inn med sitt flomlys. Utenfor befinner det seg en annen verden - svart, fjern og uvesentlig. Innenfor skapes en egen virkelighet, kun for de som befinner seg der - liten, lys og intens. Her og nå.  Høsten er norsk fotball på sitt aller vakreste.

Annonse:

Poengjakt

Skeid ligger på 14. plass med sine 18 poeng etter 23 runder. Med det er de sju poeng bak Bryne på den trygge 13. plassen, med sju kamper igjen å spille for Skeid. Det betyr at jakta for alvor er i gang for den tradisjonsrike Oslo-klubben. Og de har så absolutt begynt. På sine seks siste kamper har de hentet tre seire og to uavgjorte. Poengene er hentet mot lag som Ranheim, Sogndal og Sandnes Ulf, og gjør Skeid til OBOS-ligaens fjerde beste lag fra august til i dag. De har definitivt fått teften av OBOS-blod, og kommer til Consto for å felle høstjaktas fjerde bytte i kveld.

Bygutta har kanskje lyktes godt i sine siste kamper, men denne gangen er det ikke byens jungel som venter. Rødtrøyene må ta turen vekk fra urbane strøk, og bevege seg ut på bygda. 

Og vi har Skogen på vår side.

To-i-en

Både Nederland og Sondre vekker gode midtstopper-minner i Mjøndalen. I Sondre Skogen får vi begge deler. 22-åringen fra Lierne i Trøndelag, tok nemlig turen via Nederland før han fant veien til oss. Trønderen var innom Steinkjer og Rosenborg, før han i 2020 ble med sin akademitrener i RBK, Nederlenderen Rini Coolen, til Feyenoord Rotterdam og deres U21-lag. Under korona fikk ikke U21 spille kamper, og han ble derfor utlånt til Excelsior våren 2021. Her fikk han sju kamper i nederlandske Eerste Divsie, alle fra start, og 16. april sørget hans scoring for ett poeng borte mot Telstar. 

9. august var det klart at Skogen ble brun, og han signerte kontrakt for oss ut 2024. Etter dette har han vært på banen i samtlige minutter. Den duellsterke trønderen blir nå en viktig brikke i det nye midtforsvaret, som skal bygges i Mjøndalen. Et forsvar som tradisjonelt har vært sterkt og oppofrende, og stått imot mangt et jaktlag tidligere. Bygutta skal få merke at de befinner seg langt fra byen, på ukjente stier i Skogens land.

 

Frem fra røyken, til lukten av pyro og lyden av supporternes «hjembygdens bakker blide», trer elleve brunkledde frem, klare for å vise at de hører til blant Norges beste. På motsatt side står elleve røde, som er klare for å kjempe for en eksistens i verdens vakreste liga.

Annonse fra Obos-ligaen: