Høsten er brun for MIF2

Rekruttene tok en sterk seier mot topplaget Ullern mandag kveld.

Med 4-2 på hjemmebane kunne MIF2 innkassere sin tredje seier på fire kamper og gjorde et solid byks oppover tabellen. Med tanke på at vi stilte med kun to spillere over tjue år i troppen, så gjør dette seieren mot et godt tredjedivisjonslag enda mer imponerende.

På grunn av et tett kampprogram både for A-laget og juniorlaget om dagen, var det en del som måtte på plass før trenerteamet til slutt kunne enes om en tropp. A-laget spilte søndag og har cupkamp onsdag, slik at det var mange hensyn som måtte tas når det gjaldt deltakelse fra deres spillere.

På toppen av dette skulle også juniorlaget spille interkretskamp borte mot Storm fra Skien samme kveld! Laglederen hadde på et tidspunkt tre forskjellige tropper å forholde seg til fra tre ulike trenere, men i løpet av formiddagen ble det klart at vi stilte kun med femten mann i troppen mot Ullern.

Foruten William Sell og Miguell Vieira var det en ren juniortropp som skulle opp mot et av avdelingens absolutt mest robuste lag rent fysisk. Trener Bjarne Kortgaard Ingebretsen presiserte at det ikke var aktuelt at han selv skulle snøre på seg skoene, selv om det antakelig ville mangedoblet oppslutningen på tribunen fra Mjøndalens kvinnelige befolkning.

Som om det ikke var nok at Ingebretsen var på benken, så kom hovedtrener Vegard Hansen ruslende også to minutter før avspark, selv om det var frikvelden hans. Og spillet skulle varme den noe frosne vikersundingen allerede fra avspark.

Kampen var ikke mer enn fem minutter gammel da Gustav Sving Helling mottok et innlegg fra venstre. Gjestenes målvakt reddet imidlertid, men måtte gi til hjørnespark. På hjørnesparket kranglet hovedtrenerens egen sønn, Adrian Hansen, ballen i mål – og hjemmelaget ledet 1-0!

Ullern fikk en solid sjanse etter rot i bakre rekker da det var spilt tolv minutter. Men vår dyktige sisteskanse fra Portugal, Miguel Vieira avverget. To minutter senere var det imidlertid vi som fosset i angrep igjen. Nok en gang var det Gustav Sving Helling som fikk skyte, og nok en gang reddet målvakten. Imidlertid var han sjanseløs på å holde ballen, slik at banens minste, Erick Sagbakken, kunne heade ballen sikkert i mål fra kort hold. 2-0 før det var gått et kvarter!

Hjemmelagets tredje skulle komme kun to minutter senere. Målskårerens bror, Aristide Sagbakken, fikk skyte fra utenfor sekstenmeteren. Skuddet var ikke særlig godt, men traff Adrian Hansen og gikk forbi en fullstendig utmanøvrert målvakt. 3-0!

Vi hadde god kontroll resten av omgangen, og Ullern virket nærmest paralyserte av vår sjokkåpning. Til halvtid var de fleste enige om at dette nok var årsbeste for MIF2. William Sell gikk ut i pausen, slik at vi startet andre omgang med rent juniorlag foruten målvakt Vieira. Etter fem-seks minutter av andre omgang måtte Abel Tjomsland gi seg med skade, slik at vi da hadde kun én utespiller igjen på benken, mens Ullern hadde full tropp og ikke gjort noen bytter.

Men det stopper ikke fryktløse unggutter fra Mjøndalen. Minuttet etter byttet vant innbytter Nils Tommy Nilsen en duell på Ullerns banehalvdel, sendte ballen ut mot numedølen Håvard Jonrud, som stormet fremover fra sin høyrebacksposisjon. Han kom til innlegg, og i boksen stod Frank Bamenye klar til å sette inn hjemmelagets fjerde for kvelden. 4-0!

Ullern foretok et kvadruppelbytte i forsøket på å komme tilbake i kampen. Det var for så vidt effektfullt, og friske bein gjorde at gjestene kom mer med i kampen igjen. Men redusering i det 71. og 88. minutt var ikke nok til å true Mjøndalen denne kvelden. Juniorene spilte med en klokskap og ro som ble roset av herrene Hansen og Ingebretsen etter kampslutt. Vi ser virkelig fremgang fra tidligere kamper på dette nivået for mange – og sånn skal det tross alt også være

Med tre nye poeng bykset vi oppover tabellen, og vi har fortsatt en sjuende plass innen rekkevidde. Neste hinder på veien mot en plass midt på tabellen er Follo, og den kampen går på Ski stadion tirsdag 1. oktober. Avspark allerede klokken 17 siden de mangler flomlys – møt gjerne opp!