Hodestups ut av cupen

Raufoss slo et energiløst Mjøndalen ut av cupen på Consto Arena onsdag.

Og det tok ikke mer enn snaut to minutter før totningene – som vi slo 3-0 i fotballfesten 16. mai – tok ledelsen etter svakt forsvarsspill. En feilpasning på i forsvarsleddet straffet seg, og Filip Brattbakk var ikke sen å be da han kunne styre returen i mål etter at Thomas Kinn leverte en bra redning på Raufoss’ første forsøk.

Men vi var nær ved å slå tilbake raskt. Fire minutter var spilt da Love Reuterswärd fikk legge inn fra venstre, men spissvikar Ole Amund Sveens heading gikk rett utenfor stolpen. Og den tidligere Raufoss-spilleren var bare en skostørrelse unna da Reuterswärd nok en gang kunne legge inn fra venstre etter at han hadde kjempet til seg ballen på dødlinja, men det var fortsatt Raufoss som ledet. Da var det spilt elleve minutter.

Perlemål – feil vei

Til tross for kalddusjen i starten av kampen var det MIF som hadde tilrevet seg initiativet, men da hjemmelaget ikke fikk uttelling på sjansene, gikk lufta litt ut av laget igjen. Og det skulle straffe seg da omgangen nærmet seg slutten. Et nytt balltap ga den bereiste sveitseren Loris Mettler sjansen fra egen banehalvdel, og ballen gikk i bue over en sjanseløs Thomas Kinn. Det var vakkert – men for vår del, i feil mål. Og den ledelsen kunne totningene ta med seg inn i garderoben.

I pausen ga veteran Joackim Olsen Solberg seg til fordel for sytten år gamle Sander Bratvold. Han inntok spissrollen, mens Ole Amund Sveen overtok både kapteinsbind og Jokkes plass på midten. Og tyristrandingen ventet ikke lenge før han var nær ved å redusere da han ble tredd igjennom av Martin Rønning Ovenstad. Men Raufoss’ sisteskanse var solid og gjorde seg stor nok til å avverge forsøket.

Verre skulle det bli

Men fem minutter senere skulle MIF rote det til for seg selv igjen. To forsvarsspillere løp inn i hverandre, og Magnus Fagernes lot seg ikke be to ganger da han kom alene med Thomas Kinn. Da stod det 0-3, og fjellveggen bruntrøyene måtte bestige, var voldsomt bratt.

Det klarte heller ikke MIF denne kvelden. I stedet ble det enda verre da et selvmål etter flipperspill på et hjørnespark økte gjestenes ledelse til 4-0 omtrent ti minutter før slutt. Og det ble også sluttresultatet. Til våre følgere må vi bare beklage til MIF-fansen, som nok en gang var forbilledlige og støttet laget sitt etter at dommeren blåste av og nederlaget var et faktum. Dette var imidlertid langt fra godt nok fra vår side, og vi må skjerpe oss mot Sogndal lørdag 10. juni. Avspark da er klokka 15.00 på Consto Arena, og da skal vi opp på hesten igjen.