4

Historisk poengdeling mot tangotrøyene

Det ble et historisk uavgjortresultat da MIF og AAFK delte poengene lørdag ettermiddag.

MIF fikk en drømmestart da Alie Conteh ble revet ned av bortelagets målvakt Sten Grytebust og dommeren pekte resolutt på straffemerket. Meinhard Olsen var sikker som banken da han rolig plasserte straffesparket i mål til 1-0 for hjemmelaget, og flesteparten av de 1341 fremmøtte gledet seg over godt offensivt spill av bruntrøyene. Men etter hvert fikk AAFK mer kontroll over hjemmelagets kanter, og det skjedde egentlig ikke så mye mer i de første femogførr, bortsett fra da Claudio Braga nesten utliknet ledelsen rett før pause. Men Thomas Kinn var på jobb og sørget for at hjemmelaget kunne da pausehvilen med ledelse.

Andre omgang var ikke gammel da Meinhard Olsen nesten ble tomålsskårer etter et flott hjørnespark av Mr Nobody, Sivert Engh Øverby. Færingen lurte på bakre stolpe, men hodestøtet gikk rett over målet til Sten Grytebust.

Utlikning i tomt bur

Så kom baklengsmålet midt i andre omgang. Tangotrøyenes offensive spill var ikke veldig farlig, men de fikk god hjelp av MIF-forsvaret da en pasning tilbake til Thomas Kinn ble for løs og snappet opp av en ivrig angrepsspiller. Ballen endte etter hvert hos Isaac Atanga, som utliknet sikkert i det tomme buret, og lagene var like langt.

Et skadeplaget MIF-lag klarte likevel å sette litt press på gjestene mot slutten. Det var ikke langt unna da Simon Appiah fikk avslutte et par minutter før slutt, men Grytebust var på jobb og reddet poenget for AAFK.

Dermed endte det med et historisk resultat – klubbene har aldri delt poengene før.