Himmelblå

Sandnes Ulf, de lyseblå, de himmelblå eller bare Ulf. Gaukereirets helter går under flere navn. Vi satser på at YR og statistikken innfrir mandag – at himmelen blir som de besøkendes drakter, og at innbyrdes oppgjør på Consto kan oppsummeres med 5-2-0 mandag kveld.

Annonse:

Middelhavsfarer

Sandnes Ulf var et Eliteserielag i tre sesonger, fra 2012 – 2014. Etter det har de befestet posisjonen sin som en middelhavsfarer i OBOS. Dårligste plassering i denne tiden er en 10. plass, mens de ble nummer fire i sitt så langt beste år, tilbake i 2016. Så selv om klubben nok har hatt ambisjoner om å komme tilbake på øverste nivå siden nedrykket, har de aldri vært helt der oppe og kjempet om direkte opprykk hele veien ut. Kanskje med unntak av 2017-sesongen, hvor de to runder før sesongslutt lå på tredjeplass, kun fire poeng bak Start og fem poeng foran oss. De lyseblå tapte imidlertid begge sine siste kamper, vi tok over tredjeplassen, og Ulf endte som nummer fem. Tre år har de klart kvalifisering, men hver gang har de røket ut i første kamp. Alle disse årene har de også klart å holde nedrykksstriden på betryggende avstand. Et godt OBOS-lag, og alltid en utfordrer, men sjelden den klareste opprykkskandidaten.

Ekspertenes tips for sesongen er omtrent som klubbens plasseringer disse årene – alt fra femte til niende plass. Bjarne Berntsens menn, med Høiland og Ramsland i spissen, er dermed et lag som spås å ende rundt, eller rett over oss på tabellen.

Det er flere kjente fjes i Sandnes-klubben, og både Herman Kleppa og Matias Belli Moldskred startet fjorårssesongen i brunt, men endte i lyseblått. Matias fikk med seg både seieren på Øster Hus Arena, og trepoengeren hjemme på Consto, før han skiftet drakt. Herman gikk i blått noen uker tidligere, og satte nok ikke like stor pris på det færøyske 7-minutters-hattricket som Matias gjorde.

Det startet og sluttet med Ulf

Sandnes Ulf markerer begynnelsen og slutten på en periode av vår fjorårssesong, som en parentes, hermetegn, eller kanskje utropstegn. Den 23. mai spilte vi vår beste vårkamp, og vant 2-0 i Sandnes. Vi toppet tabellen med syv seire, en uavgjort og ingen nederlag.

Deretter fulgte 13 fryktelige kamper – ti tap, to uavgjort, en enslig seier borte og null triumfer å feire hjemme. Tabelltopp var blitt til 11. plass, og direkte nedrykk var adskillig nærmere enn direkte opprykk.

Så, den 29. august, var det klart for 22. serierunde. På sidelinjen sto Kevin, for første gang som hovedtrener på Consto - på motsatt banehalvdel sto Sandnes Ulf.

Vi vant 4-1 - og feiret som om vi skulle vunnet ligaen.

Fetterduell

Tradisjonelt har vi hatt et godt tak på Sandnes-laget. På tolv kamper står vi med syv seire, to uavgjort og tre tap. Hjemme på Consto ser det enda bedre ut med sifrene 4-2-0, og 12-6 i målforskjell.

Med statistikken på vår side, og en eks Ulf-spiller tilbake i scoringsform i ermet, er det bare å møte opp og være til stede når Bringaker tar imot fetter Kleppa til duell på Consto mandag kl 15.00.

Annonse fra Obos-ligaen: