Henter brun keeper

Den portugisiske målvakten Miguel Vieira (28) går fra en brun klubb til en annen.

Annonse:

FK Ørn Horten og Mjøndalen IF har kommet til enighet om overgang for Jorge Miguel Vieira. Keeperen har vært hos bruntrøyene i Ørn i to og et halvt år og debuterte mot Kvik Halden i første seriekamp sesongen 2017. Samme sesong ble han også kåret til Ørns beste spiller.

- Miguel har signert en avtale ut sesongen 2020 og er med oss fra onsdag denne uka. Vi har fulgt Miguel i flere år, og han har vært med oss flere ganger. Han har vært veldig god i Ørn Horten, senest mot vårt rekruttlag i forrige uke. Nå synes vi det var riktig å hente han til klubben. Miguel er en erfaren og solid keeper, som er jevnt over god i de aller fleste faser av spillet. Han har spilt på et nivå hvor han har dominert stort og vi mener han er klar for større oppgaver. Dialogen har vært god i lang tid med Ørn Horten, og de har hele tiden vært positive til å finne en løsning. Vi er glad for at dette ordnet seg nå, og gleder oss til å se Miguel i MIF-drakt fremover, sier sportssjef i MIF Fotball, Kenneth Karlsen.

Vieira gikk gradene i hjemlandet Portugal før han tok turen til kypriotisk fotball. Deretter endte den 1,85 høye målvakten opp i Horten hvor han har voktet buret i to og et halvt år. I 2017 ble han kåret til Ørns beste spiller.

- Vi er svært glad for at Miguel får denne muligheten. I to og et halvt år har vi hatt en keeper som har prestert på et mye høyere nivå enn en keeper i 3. divisjon. Derfor har det også kontinuerlig vært en del interesse fra andre klubber på høyere nivå. Dialogen med Mjøndalen har vært svært god hele veien. Vi har også kommet frem til en avtale vi er godt fornøyd med, sier daglig leder i Ørn Horten, Ørjan Dimmestøl.

Ørn har fått flere henvendelser fra Eliteserien og OBOS-klubber. Senest for et år siden trente Miguel med Sarpsborg 08, og Mjøndalen har fulgt han over lengre tid. I oppkjøringen til årets sesong var Miguel med Mjøndalen på treningsleir og stod i mål i generalprøven mot Stabæk uken for seriestart i Eliteserien.

Annonse fra Obos-ligaen: