Henter Arendal-stjerneskudd

Ylldren Ibrahimaj (21) signerte en fireårsavtale med Mjøndalen.

Annonse:

Fredag satte sørlendingen navnetrekket på en avtale som strekker seg frem til 2022. Det er én av de lengste avtalene i MIFs nyere historie.

Han er en rask og driblesterk offensiv spiller som kan bekle både en indreløper- og kantrolle

— Kenneth Karlsen

- Vi ser på Ylldren som en langsiktig investering og det ligger en klar tanke bak valget om å kjøpe han. Vi har vurdert ham i lang tid og mener at Ylldren er den aller mest spennende spilleren til den prislappen, sier sportssjef Kenneth Karlsen.

Spådd gjennombrudd

Ylldren Ibrahimaj spilte 29 kamper for Arendal i år og noterte seg med to mål for laget som endte siste i årets OBOS-liga. Karlsen tror ikke vi har sett toppnivået til Ibrahimaj ennå.

- Han ble spådd et gjennombrudd i år, men det skjedde ikke helt. Vi tror han kan ha godt av å komme til oss og tror han kan slå igjennom for fullt her. Han er en rask og driblesterk offensiv spiller som kan bekle både en indreløper- og kantrolle, sier Karlsen.

Sportssjefen tror at nysigneringen kan bli en toneangivende spiller i neste års OBOS-liga.

- Han er fortsatt en ung gutt med et stort potensiale. Så er det opp til oss og trenerteamet å forløse det. Han er en "publikumsspiller" og vi skal jobbe for at han også blir effektiv i form av mange scoringer og målgivende, sier Karlsen.

Arendals juvel

Det var knyttet store forventninger til Ibrahimaj foran årets seriestart for Arendal. Klubben mente de satt på en juvel.

– Jeg tror han kan bli en av profilene i 1. divisjon og ikke bare i Arendal. Han er kreativ, kvikk og orker mye. Til å være så ung har han kommet langt. Han har tatt nivået bra i vinter. Han er fremdeles litt umoden i noen av valgene sine ennå, men det meste en fotballspiller trenger har han allerede inne. Og resten kommer med kamptrening på nivået. Basisferdighetene og fotballforståelsen er spesielt bra, sa OBOS-ligaekspert Roger Risholt til Aftenposten.

I sommer var Ibrahimaj, i følge Agderposten, aktuell for flere toppklubber. Noen overgang ble det aldri og nå blir han å se i brunt de neste fire årene. 

Annonse fra Obos-ligaen: