Helt Syver-ent

Syver Skaar Eriksen signerte proffkontrakt med Mjøndalen.

Annonse:

19 år gamle Syver Skaar Eriksen har tatt Mjøndalen og Eliteserien med storm. For tre uker siden var det knapt noen som kjente til Kongsberg-gutten. Men etter å ha tatt brodden av gasjerte spillere i både Vålerenga og Brann, har han nå signert proffkontrakt med Mjøndalen som strekker seg ut 2023-sesongen.

- Det er selvsagt veldig gøy og noe jeg har jobbet for. Det har gått veldig fort fra å plutselig starte mot Vålerenga til nå å stå med kontrakt, sier Syver.

Hovedtrener Vegard Hansen er imponert over det han har sett av sin nye høyreback, som i hele sin tid i Sparebanken Øst Akademiet har vært drillet som midtbanespiller.

Det er de som trener mest, er seriøse og vil mest, som kommer lengst

— Vegard Hansen

- Det var Kevin Nicol (spillerutvikler) som først så potensialet hans som back og vi testet han på trening og i en rekruttkamp og synes han var god. Mange var nok overrasket da han startet mot Vålerenga, men vi var trygge på bakgrunn av det han leverer hver dag på trening. Syver er god med ballen, rask og med stor kapasitet. Og samtidig en veldig seriøs og fin gutt, sier Hansen.

Syver kom fra Kongsberg og til Mjøndalen og Sparebanken Øst Akademiet i 2016 og har uttallige kamper for U19 og MIF 2. Hansen skryter av talentarbeidet i klubben og håper å se flere ta steget opp til a-lagskontrakt. Fra før i år har også Adrian Hansen og Frank Bamenye gått samme rute.

- Det er et kull med spillere nå som er veldig gode og spennende. Og det er på grunn av hardt arbeid, sier Hansen.

Treneren mener Syver Skaar Eriksen er et godt eksempel på at hardt arbeid lønner seg.

- Det er de som trener mest, er seriøse og vil mest, som kommer lengst. Talent er ikke nok. Du må ha en lidenskap til fotballen og være villig til å ofre nok i hverdagen, for å komme langt. Har du talentet, men ikke legger nok i potten, så kommer du ingen vei. Syver er et godt eksempel på det første og jeg håper virkelig dette er til inspirasjon for andre spillere, sier Hansen.

Se høydepunktene fra Mjøndalen-Brann:


Annonse fra Obos-ligaen: