Hans Knutsen er Mjøndalens nye sportssjef.

Hans Knutsen blir Mjøndalens nye sportssjef

I dag ble det klart at askerbøringen Hans Knutsen (66) blir ny sportssjef i Mjøndalen.

Annonse:

Etter at André Nevstad kunngjorde at han gir seg i MIF, har klubben vært på jakt etter ny sportssjef. Nå er det klart at det blir en rutinert herremann som får jobben. Hans Knutsen er 66 år og har gjennom et langt liv i fotballen opparbeidet seg svært mangfoldig erfaring. Hør bare her:

  • Han har vunnet seriegull med Asker
  • Han har vært trener i Japan
  • Han har jobbet som regionsansvarlig i NFF
  • Han har vært landslagstrener for aldersbestemte landslag fra U16 til G-20
  • Han har vært assistenttrener for damelandslaget i seks år og var blant annet med på å vinne VM-gull i 1995
  • Han har vært trener for Lyn i Tippeligaen
  • Han har vært trener for Kongsvinger, Eik og Bærum på nest øverste nivå og var med på å stifte Follo FK

I tillegg til den lange trenererfaringen var han med på å starte NTG Fotball i Bærum og var sportssjef og faglig ansvarlig der i fem år. Videre har han også jobbet som regionsansvarlig i NFF og som trenerveileder for den høyeste trenerutdannelsen som finnes i Norge.

Appellerer til ham

- Inntrykket mitt av Mjøndalen som klubb er veldig bra, sier Hans. – Historien imponerer, og jeg kan identifisere meg godt med slagordet Lagånd, innsats og kameratskap. I tillegg er kombinasjonen profesjonell og uformell noe som appellerer godt til meg.

Hans legger til at han også kjenner mange av de sentrale personene i MIF godt allerede.

- Jeg husker godt Boye Skistad fra tiden i NFF, og jeg har også blitt godt kjent med både Vegard Hansen og Kenneth Karlsen mens de har bygd klubben. Dessuten har jeg vært veileder for Jan-Remi Dalen når han har tatt trenerutdannelsen sin. Fra Asker kjenner jeg jo også Kevin Nicol godt.

Ved siden av ny jobb i MIF, kommer Hans også til å fortsette i jobben som trenerveileder i NFF, noe han mener er en vinn-vinn-situasjon for MIF.

- Jobben som veileder har gitt og kommer til å gi meg mange referanser fra toppfotballen, og jeg håper å tilføre klubben kunnskap og erfaring som gjør at MIF kan være levedyktig på øverste nivå.

En bra medspiller

Med sin lange erfaring fra de fleste aspekter innen fotballen håper han å kunne være en god sparringpartner for alle som jobber med sport i klubben.

- Kompetansen min ønsker jeg å bruke til å være en bra medspiller, oppsummerer Hans selv. – Vi må optimalisere mulighetene som ligger her og gjøre Mjøndalen levedyktig til å kunne holde seg på øverste nivå og møte kravene som stilles for å forbli en toppklubb også i fremtiden.

Hans får personalansvaret for alle som driver med fotball i MIF, fra trenere i akademi og helt opp til A-laget.

- Jeg håper å kunne bidra til å videreutvikle det gode arbeidet som allerede er gjort i klubben når det gjelder det sportslige.

Mulig å vinne titler

Han forteller at han mener Mjøndalen allerede har et veldig godt trenerteam og mange bra fotballspillere.

- Det er mulig å være med på øverste nivå også fremover. Men vi må kontinuerlig videreutvikle oss og ta steg fremover for å klare det. Selv for en klubb som Mjøndalen er det mulig å vinne for eksempel cupen. Mottoet med lagånd, innsats og kameratskap kan oppsummeres som klokskap. Mjøndalen må være en klubb som bærer med seg historien og kulturen ut fra de rammene som er. Klarer vi det, er det mulig for David å slå Goliat hver gang, avslutter MIFs nye sportssjef Hans Knutsen.

Ikke en «gammel gubbe»

Vegard Hansen er fornøyd med løsningen.

- Navnet til Hans kom opp tidligere i sommer, og vi har allerede folk i trenerteamet som kjenner ham godt. Hans Knutsen kompletterer et allerede fantastisk trenerteam, og vi er trygge på at han kommer til å gjøre en god jobb for oss.

Han trekker også frem at det ikke er en «gammel gubbe» som kommer inn i klubben, selv om Hans er en god del eldre enn mange andre i MIFs trenerteam.

- Han holder seg kontinuerlig oppdatert faglig, og kommer til å passe godt inn i gruppa, sier hovedtreneren i en kommentar til ansettelsen av Hans Knutsen som ny sportssjef i MIF Fotball.

Hans Knutsen 2.jpg
Hans Knutsen sammen med sin trenerelev Jan-Remi Dalen i midten og hovedtrener Vegard Hansen til høyre.

 

Annonse fra Obos-ligaen: