Tap i første kamp i skandinavisk mesterskap

BK Häcken – Mjøndalen 3-1

Mjøndalen tapte første kamp i skandinavisk mesterskap for juniorlag fredag.

BK Häcken fra Gøteborg ble for sterke for oss i en kamp hvor vi fikk dårlig uttelling på våre sjanser. Vi hadde dratt grytidlig fra Mjøndalen for å komme frem i god tid før kampstart klokka 14:00, og det var vi som kom best i gang. Det var kun spilt fire minutter da Frank Bamenye kom til en fin sjanse, men skuddet ble for svakt, og keeper kunne redde ganske greit.

Häcken skåret da det var spilt ti minutter. De kom gjennom i midten og kunne skåre uten store problemer. Men vi fortsatte vårt spill til tross for baklengsmålet. Etter 28 minutter skulle det lønne seg, da Ari Sagbakken utliknet etter et frispark fra venstre. Dermed var lagene like langt.

Etter dette roet tempoet seg noe ned, men fem minutter før pause klarte Häcken å ta ledelsen igjen da de utnyttet dårlig kommunikasjon i vårt forsvarsledd. Nesten umiddelbart etter avspark kom vi til en stor sjanse, men klarte ikke utlikne. Lagene gikk dermed til pause med 2-1-ledelse til Häcken.

Til tross for at vi lå under, kunne vi oppsummere at dette var en av våre bedre førsteomganger på en god stund. Slik er imidlertid fotballen som kjent – det er ikke alltid det er laget som produserer flest sjanser som vinner. Men det lovte godt for at vi kunne snu det hele i andre omgang uten store taktiske grep.

Det ble også en frisk åpning på andre omgang for vår side. Etter fem minutter fikk vi et frispark i farlig posisjon, men vi manglet det siste på å skåre på et ellers godt innlegg. Vi fortsatte å produsere sjanser, men fikk ikke målet vi trengte for å vippe kampen i vårt favør. To skudd fra kort hold ble også avverget av keeper.

I et forsøk på å få med oss poeng, flyttet vi laget høyere opp når klokka begynte å tikke mot nitti spilte minutter. Av og til hender det at lag da får skåringer mot seg, og det skjedde også nå. Häcken kom på en overgang og punkterte kampen idet kampen var nær å tikke mot overtid. Dermed stod det 3-1 til de gulsvarte tigrene fra Gøteborg.

Og det ble også sluttresultatet. Det var bittert å ikke få med seg noe fra denne kampen, men vi får oppsummere med at vi selv har vunnet flere slike kamper i år hvor vi egentlig i spill har vært svakere enn motstanderen.

Neste kamp er søndag morgen kl. 09:30. Da er det Sogndal som står på motsatt banehalvdel. Dersom du ikke tar turen til Serneke Arena i Gøteborg, kan du følge kampen direkte her: https://www.facebook.com/escapesport/ - klikk på «videoer».

Publisert: 17.11.2018, oppdatert: 18.11.2018
Skrevet av: Jan Erik Skretteberg