Gundersen med videre

Viktig brikke på plass før jul.

Annonse:

Mads Westlie Gundersen kom til Mjøndalen sommeren 2013 og har siden den tid spilt 95 obligatoriske kamper for MIF.

Nå har indreløperen signert en ny avtale som strekker seg ut 2018-sesongen. Og målsetttingen er krystallklar i Mads` hode.

- Vi spillerne har hele tiden hatt opprykk som målsetting, selv om det først nå frontes skikkelig utad av klubben. Så dette er Ikke noe uvant for oss og vi føler ikke noe mer press. Det har egentlig ligget der fra 2014. Vi har mistet noen gode spillere, men jeg er sikker på at vi klarer å erstatte dem med andre kvaliteter. Det blir også spennende å se hva Dio kan bidra med fra starten av sesongen, sier Mads.

Men kvalik-tapet mot Ranheim sitter forsatt i Mads.

- Jeg er fortsatt skuffa. Jeg føler at det var en kamp vi skulle vunnet. Vi ser at muligheten til å rykke opp er der. Nivået er ikke skremmende høyt, sier han.

Gundersen var en viktig brikke i snuoperasjonen i høst da laget sanket 27 av 30 mulige poeng på høsten. Formasjonsendringen fra 4-4-2 til 4-3-3 gjorde godt for Mads.

- Jeg opplevde at det noen ganger ble litt tilfeldigheter i 4-4-2. Men etter vi la om fikk vi mer trygghet og ble vanskeligere å bryte ned. Samtidig skapte vi alltid muligheter fremover. Og vi så igjen det vi gjorde på trening i kamp. Jeg er jo indreløper og har vært det hele tiden. Det samme gjelder for Jontathan. Vi kommer mer til rette i 4-3-3, sier Mads.

Denne høsten gikk Gundersen løs på en master innen siviløkonomi. Et studie han planlegger å fortsette på mens han spiller Mjøndalen opp til Eliteserien i 2018.

- Det gikk fint å kombinere studiene i høst, så det tror jeg skal gå fint fremover også. Treningsmengden har økt mye siden jeg kom til klubben for fire og et halvt år siden og nå går vi inn i en vinter med mange doble økter, men det ser jeg ikke på som noe problem.

Nå gjenstår en kort juleferie før oppkjøringen starter. 

- Nå skal jeg bare pakke inn siste gaven, så kan roen senke seg. Det blir en del egentrening i jula, men det er bare deilig å kunne trene og ikke tenke skole, sier Mads.

Annonse fra Eliteserien: