IMG20220330155011

Grønn Bane: – Da vi ble presentert for BioFlex så var saken klar

Miljøaspektene knyttet til kunstgress har over flere år vært omstridt. Med Grønn Bane-prosjektet skal vi fremover vise at vi tar bærekraft på alvor med å bli enda mer miljøvennlig.

Annonse:

Denne våren skifter vi ut kunstgressbanen i samarbeid med Unisport AS. Den nye kunstgressbanen er laget av resirkulerbare materialer, og innfyllet, BioFlex, består av 99,05% sand og 0,95% plast. Med det bytter vi ut gummigranulat, med et alternativ som er 99% mer miljøvennlig.

Hovedtrener Vegard Hansen er spesielt fornøyd med valget av leverandør.

– Det er et veldig fint dekke å spille på, noe som er det aller viktigste for oss. I tillegg er det et pluss at det er miljøvennlig, forteller Hansen.

BioFlex er et nytt produkt i markedet, og miljøsystemet har de egenskapene som trengs for toppfotball. Vi har valg et KGR-system hvor alle delene er resirkulerbare, og innfyll som kan resirkuleres og gjenbrukes.

Dette tiltaket vil gi redusert plastmengde med hele 79 tonn, sammenlignet med gummigranulatbaner, og 35 tonn sammenlignet med baner med organisk innfyll.

– I Mjøndalen tar vi bærekraft på alvor. Når vi ble presentert for BioFlex så var saken klar. Det finnes ingen andre produkter på markedet som ivaretar de behovene vi har på den måten som Bioflex gjør. Både miljømessig og sportslig, forteller Berenike Wulfsberg, Daglig leder Mjøndalen Fotball.

Innfyllet til BioFlex har tung egenvekt, som vil bidra til å spare driftskostnader ved at mindre innfyll havner i garderobe, dusj og hjem.

Annonse fra Obos-ligaen: