Gleder oss til seriestart

Det er en optimistisk MIF-trener som møtes oss ved inngangen til påsken. Men for Kevin Nicol er det ikke kvikklunsj, appelsin og hytteliv som er i fokus denne påsken.

Annonse:

For 2. påskedag står han i spissen for et MIF-lag som tar imot Raufoss til seriestart. Og han gleder seg stort til å endelig komme i gang med tellende kamper.

- Jeg er veldig fornøyd med den stallen vi har nå, sier skotten og legger til at det ikke bare betyr bedre muligheter for ham som trener når han sammen med resten av teamet skal plukke ut en startellever, men at det også betyr økt kvalitet i treningshverdagen.

- Og det er viktig for oss. Det var antakelig hovedgrunnen til at vi slet såpass i seriestarten i fjor, forklarer Kevin Nicol.

Må prestere bedre enn i fjor

I fjor tok det 286 minutter før Mjøndalen fikk ballen i nettet. Da var det Kristian Lien som tegnet seg på skåringslista da Kristiansund stod på motsatt banehalvdel. MIF tok ledelsen, men tapte likevel. Første seier kom ikke før i femte serierunde, og skotten tror ikke det kommer til å gå like trått i år for bruntrøyene.

- I fjor slet vi veldig med skader og en tynn stall. Det påvirket oss mye av sesongen, men mot slutten fikk vi virkelig vist hva som bor i oss. På de siste åtte rundene tapte vi kun én kamp, og vi var det eneste laget som slo Fredrikstad på bortebane. Utenom Sondre Granaas er stallen stort sett den samme som vi avsluttet med, og i tillegg har vi fått inn Alie Conteh. Han viste prov på hva som bor i ham i siste treningskamp mot Kongsvinger, og vi gleder oss til å se mer av ham utover i sesongen, sier hovedtreneren, som nå går inn i sin andre hele sesong som MIF-trener.

- Måten vi avsluttet 2023 på har gitt oss en flott plattform å bygge videre på. I de siste kampene av fjorårssesongen viste vi en fryktløshet og offensiv mentalitet som vi skal gi alt for å ta med også inn i 2024-sesongen. Vi har fokus på vårt eget spill, og det har vi vist også mot Odd og Godset i årets treningskamper, hvor vi – til tross for forfall fra viktige spillere – har spilt jevnt mot lag fra Eliteserien. Klarer vi å gjenskape dette, så blir dette et bra år for oss, tror Nicol.

Kjøp sesongkort her

MIF Sesongkort Stadion2024_v0.1[75].png

Større bredde på trening

Han gleder seg også over at Joackim Olsen Solberg og Meinhard Olsen er tilbake i trening.

- I tillegg til at det er gode fotballspillere, bidrar de også til å øke kvaliteten på trening. Vi har en ung stall, og trenger rutine for å komplementere den. Jokkes erfaring er uvurderlig for oss, og som landslagsspiller har Meinhard en kompetanse og erfaring fra internasjonalt nivå nesten ingen andre i klubben har. Den profesjonaliteten han har vist gjennom et langt skadefravær, er også noe yngre spillere kan lære noe av. Å få tilbake disse to pluss Kristoffer Tokstad er nesten som å få tre nye spillere inn, forteller skotten videre.

Han drister seg likevel ikke på et tabelltips foran årets OBOS-liga.

Det jeg ser mest frem til i 2024 er å følge den kontinuerlige utviklinga til hver enkelt spiller. Samtidig blir det også interessant å se hvor mye vi kan utvikle spillestilen vår videre gjennom sesongen. Vi har mye potensiale offensivt, og jeg vet at hver enkelt spiller virkelig er motivert for å få det ut i løpet av 2024, lover Kevin Nicol, som legger til at hver spiller nå har en gyllen mulighet for å vise hva han er god for.

- Med store lag som Vålerenga i OBOS-ligaen vil det bli stor interesse rundt ligaen, og det gjør at mange får muligheten til å vise seg frem i år, mener han.

Stor takk til supporterne

Kevin trekker også frem supporterne og deres innsats for at MIF skal prestere bra i år.

- Supporterne var viktige for at vi kom oss gjennom den vanskelige perioden i fjorårssesongen, forteller han. – Og de kommer til å spille en viktig rolle for oss igjen. Så er det opp til oss å levere et produkt tilbake som de fortjener. Det er ingenting i verden som vil gjøre meg så glad som et MIF-lag som presterer godt på Consto Arena og som med det gir noe tilbake til våre utrolig lojale supportere. Vi har kanskje ikke flest tilskuere på hjemmekampene, men med 3050 og Dala så veit vi at vi har de mest engasjerte og lojale i OBOS-ligaen, sier Kevin.

Og Kevin gleder seg til seriestart.

- Sesongens første kamp er alltid superspennende, og jeg gleder meg personlig til å være en del av en kamp som betyr noe. Raufoss er et vanskelig lag å møte – de er godt organisert og jeg trenger vel ikke minne om cup-exiten i fjor. Men vi vant med tre mål på 16. mai, så de er mulige å slå, mener Kevin.

- Vi vet at de kommer til å være kompakte, satse på kontringer og å spille raskt i lengderetningen. Det betyr at vi må være gode med ballen i beina, være grundige og ha stor bevegelse for å bryte dem ned slik at vi kan skape sjanser. Det er også det vi tar med oss fra siste treningskamp mot Kongsvinger – vi skapte flere sjanser, og jeg tror det bare er et tidsspørsmål før målene også begynner å sitte. Både jeg og gutta ser frem til å komme i gang og levere en topprestasjon mot Raufoss 2. påskedag. Så møt opp på Consto Arena klokka 17.00! oppfordrer Kevin Nicol. 

Annonse fra Obos-ligaen: