Gjorde jobben mot Strømmen

Bruntrøyene gjorde det de måtte og sikret avansement i cupens andre runde.

Og fra avspark var det MIF som virket mest på og festet grepet om kampen. Snaut tretten minutter var tilbakelagt da Kristian Lien bestemte seg for å gjøre det han er best til, nemlig å skåre.

For OBOS-ligaens toppskårer fikk med seg ballen ute på kanten og trakk seg inn i sekstemeteren før han banken den ned hjørnet fra femten meter. Da hadde han også hatt en stor sjanse noen minutter før, men headingen gikk utenfor.

Tente vertene

Tilsynelatende hadde MIF altså full kontroll, men Strømmen viste at de var sugne på å vise et hjemmepublikum som ikke akkurat har vært bortskjemt med gode resultater de siste sesongene at de fortsatt har noe å fare med.

For midt i omgangen sviktet MIFs forsvarsspill, og Uranik Seferi fikk altfor mye rom i midten. Haldenseren, som er på lån fra naboklubben Lillestrøm, skåret et praktmål da han dro til fra tjue meter og lot ballen seile i krysset. Det var strak vrist og det var vakkert.

Og strømlingene skulle vise at det var ikke noe blaff. Kasey Wehrmans gutter kan spille fotball, og lot utlikningen virke som en real vitamininnsprøytning. Sander Werni fikk skyte i stolpen et par minutter senere på en fin overgang, men MIF slapp med skrekken. På tampen var også Thomas Kinn god da han vartet opp med en praktredning da Jakob Rømo Skille kom alene med ham.

Lagene gikk til pause etter en solid MIF-åpning, men med 1-1 etter at Strømmen vel hadde hatt de største sjansene etter hvert i kampen.

Skjerpet seg til andre omgang

Bruntrøyene stilte skjerpet på banen etter hvilen. MIF gikk rett i angrep, og Matias Bringaker var ikke langt unna å sende laget i ledelsen da han fikk skyte på volley etter et minutts spill. Men ballen gikk over, og særlig flere sjanser ble det ikke den første halvdelen av de siste femogførr.

Men Kristian Lien er Kristian Lien. Han skårer på hodet, med høyre bein, med venstre bein og fra «alle» avstander. I Mjøndalen blir jo oftest frispark fra distanse overlatt til Joackim Olsen Solberg, Sivert Øverby eller til nød Quint Jansen. Men nå kastet toppskåreren seg med i dansen og fikk skyte da MIF fikk et frispark fra 22 meter da det var spilt 65 minutter av kampen. Det var såpass hardt at Strømmens målvakt ikke fikk avverget ballens flukt mot nettmaskene, og dermed ledet MIF kampen igjen.

Strømmen hadde en stor sjanse noen minutter senere da de kom på en sjelden overgang, og ballen trillet på streken foran en av hjemmelagets spillere, uten at han klarte å pirke ballen i mål. Der hadde MIF flaks, men beholdt altså ledelsen.

Da Erik Stavås Skistad fikk ballen for åpent mål etter at Kristian Lien gjorde forarbeidet et par minutter før slutt, var det ikke lenger noen tvil om at det blir tredje runde på bruntrøyene i årets NM. 3-1 var det som skulle til for å slå ut Strømmen, og jobben var gjort.