Gjør alt for å sikre plassen

Kenneth Karlsen karakteriserer årets sesong som det viktigste på lang tid.

Annonse:

 

Sportssjef Kenneth Karlsen går inn i sin travleste måned når overgangsvinduet åpner. Og det er en langt mer offensiv politikk enn vanlig bak valgene som skal tas fremover.

- Vi har en klar plan og strategi for dette overgangsvinduet. Vi har en veldig god stall, men ser likevel etter forsterkninger. Det er vanskelig å finne uten å bruke penger, så derfor er klubben enig om å øke risikoen sammenlignet med tidligere år. Kort fortalt så er vi villige til å bruke penger dersom det er snakk om spillere som gir oss bedre forutsetninger for å holde oss i Eliteserien, sier Karlsen.

Karlsen påpeker viktigheten av å berge plassen i 2019. Han beskriver det som ekstremt viktig for klubben.

- 2020 blir et spesielt år dersom vi fortsatt spiller i Eliteserien. Vi vil ha klar en ny tribunedel som gir en helt ny kampopplevelse, vi går inn i en ny storkommune og vi vil i så fall spille vårt andre år på rad i Eliteserien på veldig lenge. Alle faktorer som gjør oss langt mer attraktive for både publikum og sponsorer. Derfor anser vi det som viktigere enn noen gang å beholde plassen, sier Karlsen.

Satt på spissen er klubben nå ved et veiskille. Og løypa som er staket ut handler om å ruste seg for å bli en stabil Eliteserie-klubb over tid. 

- Vi satser hardt på alle områder. Klubben har store ambisjoner og skal vi øke inntektene må vi ta større risiko også sportslig. I Mjøndalen har vi alltid hatt lav risikoprofil, men kanskje vi nå for første gang skal endre på det. Når det er sagt så trenger det ikke få store konsekvenser, sier Karlsen.

Overgangsvinduet åpner 1. august, men allerede før «Silly Season» er i gang så har klubben hentet inn én og leid ut en annen. Karlsen varsler at det kan skje mer i den kommende måneden.

- Vi har allerede forsterket oss i midtbaneleddet med Pontus Silfwer. Der var vi litt tynne på vårsesongen. Keepersituasjonen er ikke avklart ennå, med Julian Faye Lund på utgående leiekontrakt og Sosha Makani på vei tilbake fra skade. I tillegg vurderer vi angrepsspillere og forsvarere dersom de er klare forsterkninger, sier Karlsen.

Samtidig som klubben leter etter nysigneringer, så går spillere ut. Alfred Scriven signerte denne uka en utlånsavtale med Ull/Kisa frem til serieslutt.

- Vi kunne godt ha beholdt Alfred hos oss, men vi må tenke på hva som er best på lang sikt for spilleren. Vi håper Alfred kan ta nye steg med mer spilletid i OBOS-ligaen. Det samme kan skje med andre spillere hos oss som trenger mer spilletid. Vi har som regel færre spillere i troppen på høstsesongen grunnet lavere kampbelastning, så utlån eller salg er ikke uaktuelt, sier Karlsen.

Annonse fra Obos-ligaen: