Generalprøve

Sarpsborg08 er siste motstander før alvoret braker løs.

Annonse:

Lørdag ønsker vi nok en motstander fra tidligere Østfold fylke velkommen til Consto Arena. Mens Eliteserien starter opp denne helgen har begge klubber har fått utsatt sine to første serierunder, og skal først i aksjon søndag 16.mai 

Fotballen i Sarpsborg har en tradisjonsrik og lang historie. Sarpsborg08 er et resultat av klubbene Sarpsborg Fotballklubb og Sparta Sarpsborg slo seg sammen i 2008. I 2009 deltok klubben for første gang i seriespillet og startet da i Adeccoligaen(nåværende Obosligaen).

Klubben rykket opp i Eliteserien i 2010, og bortsett fra én sesong i Adeccoligaen igjen i 2012 har de vært på øverste nivå siden. I 2015 tapte klubben cupfinalen mot Rosenborg. Mange husker nok også klubbens deltagelse i Europacupen høsten 2018. De blå og hvite har hatt en sterk vekst siden etableringen og har blant annet vært dyktige på spillersalg.

Vi får gjensyn med tidligere MIF-spiller Jonathan Lindseth. Av nye spillere før denne sesongen er blant andre spissene Kristian Fardahl Opseth og Rashad Muhammed hentet inn, sammen med keeper Anders Kristiansen. De to sistnevnte har også tidligere spilt for klubben.

I oppkjøringen har klubben vunnet mot Stabæk og Odd, mens det mot Lillestrøm og Vålerenga har endt med tap.

Våre gutter kommer fra en 2-1 seier mot Lillestrøm. Oppkjøringen så langt har handlet om å gi hele troppen kamptrening, nå skal det spisses og det tenkes en førsteellever inn mot første seriekamp.

- Vi kommer til å stille som tilnærmet seriekamp. Det er tatt ut en tropp på 20 spillere. Det er planlagt to bytter i pausen, ellers kommer de elleve som starter til å stå på banen det meste av kampen sier Vegard til klubbens hjemmeside.

William Sell pådro seg en skade på trening denne uken og spiller ikke, ellers er det noen småskader som gjør at ikke alle er kampklare i morgen. Men alle ser ut til å være i rute til serieåpningen mot Sandefjord neste helg.

Det har blitt scoret mye mål i våre treningskamper hittil. På fire kamper har de brune scoret tolv og sluppet inn sju mål. 

- Det offensive har vært i fokus under oppkjøringen. Samhandling mellom ledd, frispilling høyt i banen, utnytte ledig rom. Få laget høyere i banen. I tillegg så fokuserer vi fortsatt på offensiv dødball, det er gledelig å se fremgang igjen på den delen av spillet avslutter Vegard.

Kampstart på Consto Arena er kl 15.00. Kampen kan du se her på VGTV

For treningskamper i kommuner med tiltaksnivå A og B er det kun spillere, dommere og støtteapparat som kan være til stede. Det gjør at vi dessverre må holde våre treningskamper stengt for både tilskuere og media. Vi kommer tilbake med ny informasjon dersom dette forandres.

Annonse fra Obos-ligaen: