Gauseth blir ikke med videre

Christian Gauseth kunngjør at han ikke skriver under ny kontrakt med Mjøndalen for 2021-sesongen.

Annonse:

Christian Gauseth kunngjør i dag at han ikke skriver under ny kontrakt med Mjøndalen for 2021-sesongen. Dermed ender han med 225 kamper for bruntrøyene, 71 av disse på øverste nivå.

Trener Vegard Hansen innrømmer at det er en veldig spesiell dag både for klubben og for ham personlig. De siste årene har Gauseth ikke bare vært klubbens soleklare kapteinsvalg, men også en god samtalepartner for treneren også i perioder når han ikke har kunnet være på banen selv.

- Det er en rar dag, ikke bare for klubben, men også for meg personlig. Christian og jeg har utviklet et tett forhold som trener og kaptein jeg ikke kjenner til at finnes i andre klubber innen toppfotballen. Han har vært en markant kaptein og lederskikkelse både på og utenfor banen. Christian har stor integritet og er en tydelig og sterk leder som har vært tro mot verdiene i Mjøndalen Fotball. Det har vært en trygghet å ha ham på banen, men han har også stått frem og vært en viktig kulturbærer også utenfor banen.

Hansen er klar på at det blir vanskelig å erstatte Gauseth også sportslig.

- Det er vanskelig å fylle tomrommet etter Christian. Han har evnet å stå frem når vi har trengt det som mest, ikke bare som lederfigur, men han har skåret mål som har vært avgjørende for at vi har klart å henge med enten i kampen om opprykk til øverste nivå eller for å klare oss. Han har vært en kulturbærer hos oss.

Gauseth har vært åpen om at han ser for seg å legge opp etter 2021-sesongen.

- Christian vil være velkommen tilbake i en annen rolle i klubben når vi har ledige stillinger. I tillegg til det fotballfaglige har også Christian vært fornuftig og tatt seg en god utdannelse som siviløkonom mens han har spilt fotball hos oss. Jeg håper vi en eller annen gang igjen vil kunne se Christian i en rolle på Consto Arena, avslutter hovedtreneren.

Sportslig leder André Nevstad takker Gauseth og ønsker lykke til videre:

- Først og fremst vil jeg si at Christian er en flott fyr og takker ham for innsatsen i brunt. Dessverre har ikke dialogen ført frem, og Christian har derfor valgt å takke nei til ny kontrakt videre. Vi synes det er synd, men respekterer hans valg og ønsker ham alt godt videre

Hele Mjøndalen Fotball benytter også sjansen til å takke Gauseth for innsatsen i brunt og ønsker ham lykke til videre både på og utenfor banen.

Annonse fra Eliteserien: