Fremgang tross tap

Mjøndalen tapte 1-2 mot Viking, men det var likevel mye positivt å ta med seg.

Et ivrig Mjøndalen-lag gikk rett i strupen på gjestene fra Stavanger denne hustrige septemberkvelden, og allerede etter tre minutter satt ballen i nettet bak Iven Austbø. Et godt hjørnespark av Stian Aasmundsen endte på hodet til Markus Nakkim, som fra bakre stolpe fant Sondre Liseth. Jetskiverdensmesteren, som fyller 23 år på onsdag, fant nettmaskene med et kontrollert hodestøt. Dermed stod det 1-0 til et aggressivt Mjøndalen-lag.

Og Mjøndalen fortsatte med sitt direkte og intensive spill, noe som rystet gjestene fra oljehovedstaden. Deres første mulighet kom etter elleve minutter, da et skudd fra Fredrik Thorsteinbø ble blokkert av Markus Nakkim, noe som førte til en kontringsmulighet for Mjøndalen. Den ble utnyttet godt. Hurtigtoget Fredrik Brustad fikk ballen inne i Vikings felt, men avslutningen endte rett på gjestenes målvakt, som dermed kunne avverge.

17 minutter var spilt da vår nye spiller, Isaac Twum, fikk muligheten fra langt hold. Det var klem i skuddet, og Iven Austbø måtte ut i full strekk. Tempoet begynte å roe seg noe nå etter vanvittige åpningsminutter. Men før det var halvspilt omgang, satte vi ballen i nota en gang til. Imidlertid ble målet annullert for offside, og dessverre skadet Ibrahim Shuaibu seg i landingen etter at han kolliderte med Iven Austbø idet han satte ballen i mål.

Han måtte ut, og inn kom Lars Olden Larsen. Målskårer Sondre Liseth ble dyttet opp på topp, og Olden Larsen tok plass på høyre kant. Viking begynte også komme mer med i kampen nå, uten at det hadde noe med byttet å gjøre.

Det var spilt 35 minutter da Vetle Dragsnes og Fredrik Brustad ble statister etter litt Viking-magi på deres høyre side. Ballen fant Zymer Bytyqi, og mannen som før Martin Ødegaard var den yngste som noensinne hadde spilt i Eliteserien, fant nettet med en kontrollert avslutning der han dukket opp på bakre stolpe. Med det var lagene like langt.

Viking fikk en kjempesjanse til rett etterpå, men Vetle Dragsnes skled Veton Berishas forsøk ut til hjørnespark. Dermed endte en morsom førsteomgang med 1-1.

Etter pause kom Mjøndalen på banen uten innbytter Lars Olden Larsen. I hans sted kom William Sell, som nok er uvant med posisjonen som ytre høyre i en angrepstreer, men som har tempo nok til å fylle rollen godt. Bortsett fra et frispark i relativt farlig posisjon, skjedde det ikke stort det første kvarteret av andre omgang. Mjøndalen lå litt lavere, noe som gjorde at det ble mindre rom for Vikings angripere, samtidig som vi også hadde mindre å by på fremover. Men kampen var fortsatt intensiv og preget av høy innsats og vilje fra begge lag.

Det skulle skje mer da første halvdel av omgangen var gjort unna. Først yppet Viking seg da vår gamle kjenning Yilderen Ibrahimaj headet over etter 66 minutter. Så kom hjemmelaget til en fantastisk dobbeltsjanse rett etter. Først var det Sondre Liseth som fikk avslutte, men hans skudd ble blokkert og endte hos Markus Nakkim. Han fyrte løs, men skuddet ble reddet på streken. Mjøndalen nærmet seg å ta tilbake ledelsen nå!

I stedet var det Viking som skåret. Tommy Høiland, som ikke hadde markert seg på noe som helst vis etter at han kom inn i pausen, satte hælen på et innlegg etter 69 minutter. Gjestene hadde snudd kampen, og det var grunn til å henge med hodet for et hardtkjempende Mjøndalen-lag.

Inn kom Christian Gauseth og hadde fått i oppdrag å mane de brune til seier. Men selv ikke supermann kunne snu dette. Visst gjorde vi et forsøk, men nærmest mål ble det da Tommy Høiland igjen var frempå og skjøt i stolpen etter 83 minutter. Kampen ebbet til slutt ut med 1-2, og et skuffet hjemmelag måtte konstatere at vi igjen måtte rusle av banen uten poeng.

Likevel må det sies at Mjøndalen i dag hadde midtbanespillere som kriget om hver eneste ball, spisser som løp og kjempet og et forsvar som også var farlige fremover mot motstanders mål. Dersom vi klarer å utvikle dette videre, blir det poeng fremover. Første hinder er Vålerenga borte på lørdag førstkommende, før Brann gjester oss 17. oktober. Og mot dem vinner vi jo alltid, ikke sant?

Mjøndalen - Viking 1-2 (1-1)