Fra Carl Reindorf Park til Consto Arena

Siden sist vi møtte Raufoss, har de hentet inn en hengekamp, åtte poeng og oss på tabellen.  Vi har hentet fem poeng, Love fra søta bror, og sett et talent begynne å skinne. Torsdag får vi se hvem av oss som innhenter en kvalikplass.

Annonse:

Talentfabrikk 

Raufoss har i moderne tid ikke vært høyere enn nummer seks på andre nivå, men de har produsert eller foredlet en imponerende rekke talenter og storscorere. Pål Strand, Adem Güven, Oliver Berg, Ole Amund Sveen og Rocky Lekaj er noen av kjente fotballnavn som alle har kickstartet sitt profesjonelle fotballiv i gult og svart. Tre av disse har til sammen scoret imponerende 148 mål på 257 kamper.

For å finne den mest kjente fotballspilleren i Raufoss, må vi imidlertid i andre enden av banen. Nemlig europamester, verdensmester og olympisk mester, målvakt Bente Nordby. Landslagspilleren som oppnådde 172 kamper med flagget på brystet, og avsluttet sin karriere for klubben med det velklingende navnet Olympique Lyonnais, startet eventyret for fotballklubben fra Toten.

Liberty Professionals F.C

I Dansoman, en forstad til Ghanas hovedstad Accra, ligger en klubb med et like velklingende navn - Liberty Professionals F.C. Langt fra Toten på alle måter, men med samme kjærlighet for fotball og utvikling av talenter. Klubben har ikke vunnet noen trofeer, men har utviklet spillere som senere har spilt for klubber som Chelsea, Real Madrid, AC Milan, Juventus og nå - Mjøndalen.

Simon Appiah Asamoahs var 16 år gammel da han første gang som seniorspiller, kunne løpe ut på Libertys hjemmebane, Carl Reindorf Park. Han fikk med seg 54 kamper for Liberty Professionals, og spilte fire kamper for Ghana U17. Under treningsleiren på Marbella i vinter, imponerte han Vegard og trenerteamet såpass at han ble med tilbake til Mjøndalen.

Fortsatt kun 19 år, forlot den sympatiske Ghaneseren hjemlandet og familien, for å bli mjøndøling. Etter to lange og frustrerende måneder, var alle papirer på plass og Simon spilleklar. Turen gikk da 160 mil lenger nord, til rekruttkamp mot Senja. Siden den gang har han rukket å fylle 20, og langt på vei spilt seg inn i førsteelleveren. Vegard har tidligere sagt om Simon at «han er kvikk og god med ballen, har fine pasninger og skyter bra». Han imponerte også alle med å holde humøret oppe i de to månedene, som måtte oppleves vanskelig for en unggutt i et fremmed land.

I de siste kampene har Simon vist seg frem også for oss på tribunen. Det er all mulig grunn til å glede seg til å følge utviklingen til det unge talentet, som har alle forutsetninger for å bli en publikumsyndling.

Bli med mot Raufoss, vær der for Simon og laget, og la oss vise svenskene at vi mjøndølinger også kan by på Love.

Annonse fra Obos-ligaen: