Fotball + utdanning = sant

Mjøndalen og Universitetet i Sørøst-Norge inngår samarbeid.

Annonse:

MIF Fotball og Universitetet i Sørøst-Norge inngikk nylig et samarbeid som blant annet skal sørge for at fotballtalentene i Mjøndalen får en bedre studieoppfølging.

Det er viktig at idrettstalenter har noe å falle tilbake på etter endt idrettskarriére

— Trond Østgaard

- Det er viktig at idrettstalenter har noe å falle tilbake på etter endt idrettskarriére. Her kan vi være en samarbeidspartner ved å tilrettelegge studier hos oss. Så dette treffer samfunnsoppdraget vårt veldig godt, sier arbeidslivskoordinator ved USN Handelshøyskolen, Trond Østgaard.

LES OGSÅ: Mjøndalen Fotball og USN med studie-samarbeid

Avtalen gjelder for Universitetets avdeling på Papirbredden i Drammen, hvor det i dag er 450 heltidsstudenter innenfor økonomi og ledelse, statsvitenskap og visuell kommunikasjon.

- Våre spillere trenger å stå lenger i utdanningsløpet enn videregående skole. Dette samarbeidet håper vi skal gjøre det enklere for våre spillere å velge en utdannelse her i distriktet kombinert med fotball hos oss, sier akademisjef i MIF Fotball, Arne Marcussen.

Men det er ikke bare unge talenter som skal nyte godt av samarbeidet. Etter- og videreutdanning for voksne spillere inngår også.

LES OGSÅ: MIF-avtale med Universitetet i Drammen (DT+)

- Det er vel en erkjennelse at vi ikke har vært flinke nok på dette området før. Vi har nok hatt lekkasje av spillere fordi vi ikke har kunnet tilby en god nok total med fotball og utdannelse. Dette håper vi skal sette en stopper for det, sier Marcussen.

Østgaard tenker enda lenger.

- Ett av våre oppgaver er å synliggjøre karriéremulighetene i regionen, så vi håper de blir boende etter at både fotballkarriéren er over og studiene er fullført, sier Østgaard.

Annonse fra Obos-ligaen: