Fortjent bortetap

Mjøndalen tapte serieåpninga mot Vålerenga 2-0.

Vegard Hansen valgte å starte med Jokke på venstrebacken og fikk dermed plass til Stian Aasmundsen i startoppstillingen. Vetle Dragsnes trakk dermed det korteste strået og måtte se starten av kampen fra benken.

Vålerenga har en fryktet angrepsrekke og i store deler av kampen hadde laget et gir høyere enn de brune.

Nykommeren Julian Faye Lund holdt oss heldigvis inne i kampen, selv om han måtte se VIF gå opp i ledelsen ved Mathias Vilhjamsson. 2-0 kom etter en dødball halvveis ut i 2. omgang. Da virket kampen kjørt. Mjøndalen hadde kun skapt et par farligheter frem til da.

Med ti minutter igjen, snudde kampbildet en del. De brune var langt flinkere til å spille hjemmelaget lavt i banen og kom til noen feite sjanser. Sondre Liseth var en feberredning unna sitt første Eliteserie-mål. På overtid var det innbytter William Sell som var uvenn med tverrliggeren, da han fra skrått hold skulle bredside ballen i åpent mål.

Alt i alt en hederlig forestilling av Mjøndalen. Det kommer heldigvis enklere kamper enn dette i fortsettelsen av Eliteserien.

VÅLERENGA-MJØNDALEN 2-0 (1-0)