Forsvarsspillet ødela for MIF

Til tross for seier på sjansestatistikken, ble det tap for MIF mot Sandnes-Ulf 2. pinsedag.

Det var antakelig ikke til å unngå at det ble en viss forvirring blant apostlene da Den hellige ånd åpenbarte seg for dem i form av ildtunger fra himmelen omtrent femti dager etter Jesu død. Og det var forvirring lik denne som også avgjorde dagens kamp – uten sammenlikning for øvrig.

Men det var en festlig åpning på kampen mellom tabellnaboene. Både Mjøndalen og Sandnes-Ulf skapte sjanser i starten uten at noen fikk uttelling før det var spilt snaut tolv minutter. Og målet kom vel egentlig litt ut av ingenting. Gjestene angrep på venstre side, og kaptein Joackim Olsen Solberg var uheldig da han skulle klarere innlegget. Ballen havnet nemlig rett i beina på Tommy Høiland, som fyrte løs. Skuddet gikk via et MIF-bein og inn i nettet bak en utmanøvrert Thomas Kinn.

Gammel kjenning kjente sin besøkelsestid

Og det skulle ikke gå mange minutter før gjestene doblet. Mjøndalen angrep, men mistet ballen noen få minutter inne på motstanderens banehalvdel, og de lyseblå fra Rogaland svarte med en kontring. Det ble lett spill gjennom et passivt MIF-forsvar, og vår gamle venn Matias Belli Moldskred kunne ganske enkelt øke ledelsen.

Håpet ble tent da Kristian Lien viste seg frem som den målsniken han er etter 35 minutter. Mjøndalen fikk et hjørnespark, og det ble sendt mot bakre stolpe. Der headet Quint Jansen ballen innover i feltet igjen, og Ole Amund Sveen fikk på merkelig vis avsluttet mot mål. Aslak Falch i Ulf-buret avverget første forsøk – men mot en flekkefjæring på jakt etter toppskårertittelen klarte selv ikke den rutinerte Ulf-målvakten å stå imot. 1-2, og håpet om utlikning før pause var så definitivt tent.

Moldskred doblet

Men Matias Moldskred ville det annerledes. Han utløste sitt eget lille målskred da han fikk en ny svak klarering rett i beina på atten meter etter 42 minutters spill – og nok en gang ble Thomas Kinn utmanøvrert ved at ballen gikk via noen MIF-bein og i mål. Dermed kunne gjestene ta med seg tomålsledelse inn i garderoben.

Andreomgang ble en mer sjansefattig affære. Bruntrøyene presset på for å tenne håpet igjen, men Sandnes-Ulf sto imot og kunne til slutt ta med seg alle tre poengene tilbake til Rogaland. Vi får børste dette av oss og ta med et brukbart offensivt spill videre samtidig som vi luker vekk forsvarsfeil. For neste kamp er allerede på torsdag. Da er det Strømmen som tar oss imot til oppgjør i cupens andre runde før vi vender nesa mot Sunnmøre og Ulsteinvik for å nedkjempe et nyopprykket Hødd i dytten søndag 4. juni.