Logo

Første MIF 2-tap på over etter år

Søndag tok Mjøndalens rekrutter mot Lyn til kamp i Norsk Tipping-ligaens avdeling 2.

Annonse:

Rekruttene måtte gå poengløse av banen. Lyn har snublet på oppløpet i kampen om opprykk fra 3. divisjon de siste to årene, og vi kunne merke at de har en helt annen rutine på dette nivået enn vi har.

I spillet var vi imidlertid godt på høyde med Lyn i deler av kampen. Ingen av lagene kom til særlig med sjanser før førsteomgang var halvspilt og vel så det. Lyn hadde begynt å overta mer av banespillet og holdt et høyere tempo enn vi klarte i avgjørende situasjoner. Først gikk et skudd rett utenfor etter at de hadde vist godt kombinasjonsspill på sin høyre side.

Kampens første skåring kom rett etterpå. Våre backer klarte ikke å stoppe oslolagets kombinasjonsspill, og denne gangen gikk skuddet i mål, utakbart for Mathias Ranmark i Mjøndalen-målet. Dermed stod det 0-1 på Consto Arena.

Rett etterpå doblet Lyn ledelsen. Et hjørnespark ble slått inn i feltet, og nevnte Ranmark bommet da han ruste ut for å avverge faren. Lyn fikk en relativt enkel oppgave med å doble ledelsen sin mot pause. Pauseresultatet var 0-2, men det så ut fra banespillet ikke helt håpløst ut å kunne komme tilbake. Dagens MIF2-trener, Vegard Hansen, bad spillerne om å stå frem i andre omgang, særlig fremover på banen.

Etter fem-seks minutter kom Alfred Scriven til en stor sjanse etter et flott raid på hjemmelagets venstre side. Imidlertid strøk headingen rett på utsiden av stolpen. Og hva skjedde så på det påfølgende angrepet? Jo, Lyn skåret og ledet dermed med tre mål.

Lyn styrte kampen mer og mer nå, men skåret ikke flere mål. Noe mot spillets gang klarte vi imidlertid å redusere etter 64 minutter. Og det var Dag­ur Dan Þór­halls­son som var målskårer. Målet var også en lekkerbisken – et skudd fra 18-20 meter som var uten mulighet å ta for Lyns målvakt.

Selv om vi flyttet frem flere spillere og overtok ballen mer, klarte vi likevel ikke å komme nærmere Lyn. To og et halvt minutt på overtid la Lyn også steinen på kistelokket gjennom å skåre sitt fjerde mål for dagen. Dermed ble det tap for de brune – for første gang på 380 dager.  

 

Neste kamp for MIF2 er borte mot Halsen mandag 6. mai. Avspark kl. 19:00 – møt gjerne opp!

Annonse fra Eliteserien: