Forrykende start på året

Det ble festfotball og seks mål i en overbevisende seier over Sandefjord.

Årets første treningskamp ble en svært underholdende affære. Fra avspark satte Mjøndalen fart på kula og skapte umiddelbart farligheter mot Eliteserielaget Sandefjord.

Ledelsen kom ved Mathias Fredriksen. Han vant ballen inne i feltet og snudde på den berømte femøringen før han hamret ballen i lengste hjørnet - stolpe inn.

Lindseth-dobbel

Nummer to satte Jonthan Lindseth inn. Han var våken på en retur og fra 16 meter prikket han skuddet opp i nærmeste vinkel.

3-0 kom også ved Lindseth. Fredriksen var servitør da han kom seg helt ned til dødlinja før han slo en hard og lav ball inn foran kassa. Der var Lindseth på rett sted til rett tid. Da var det gått 30 minutter og hjemmelaget dominerte voldsomt.

Men det skulle bli mer. Nyervervelsen Ylldren Ibrahimaj økte til 4-0 kun seks minutter senere. Han sneik seg inn mellom forsvarerne til bortelaget og headet Lindseths innlegg kontant i mål.

Sandefjord reduserte én gang før pause etter en flott kråsser hvor en umarkert Håvard Storbæk fikk en enkel jobb på bakre stolpe.

Drømmedebut

I andre omgang var ikke MIF-dominansen like stor, men fortsatt kvalitetsforskjell på lagene - spesielt i angrep. Der Sandefjord nølte og måtte ty til tversoverpasninger, gikk det hurtig og fremover hver gang de brune fikk tak i ballen.

Nevnte Ibrahimaj, som leverte en strålende debut i brunt, satte inn det femte MIF-målet med et kvarter igjen på klokka. Innbytter Andreas Hellum fastsatte resultatet til 6-1 med en lekker dragning og kontrollert skudd i lengste.

Det skal også nevnes at både "Dio" og nykommer Alfred Scriven hadde fortjent å havne på scoringslista. Begge var uheldige som ikke fikk ballen i mål.

I det hele tatt en meget sterk start på 2018. Her var det gode prestasjoner over hele linja og laget som spilte den første timen så ut som de var klare for seriestart allerede til helga.

Mjøndalen - Sandefjord 6-1 (4-1)