Fornyer med trenerteamet

Både hovedtrener Kevin Nicol, assistent Bjarne Ingebretsen og toppspillerutvikler Eirik Sande Kristoffersen har fornyet sine avtaler med MIF.

Annonse:

Fungerende daglig leder/Sportssjef sier at dette er tre viktige signeringer for klubben og bygda.

- Trenerteamet viste på slutten av fjoråret at laget er på rett vei spillemessig. Vi har en klar filosofi og et ønske om hvordan vi skal spille fotball, og dette har vi sett i treningskampene foran årets sesong også.

Høykompetent hovedtrener

Hovedtrener Kevin Nicol er 42 år gammel og kom til MIF som toppspillerutvikler foran 2020-sesongen og hadde da vært hovedtrener i Asker i fem år forut for det. I løpet av 2021 kom han inn i apparatet rundt A-laget, og overtok som hovedtrener da Vegard Hansen måtte gå på sensommeren 2022. Da ble det maks uttelling på hjemmebane for skotten og laget endte på en niende plass. Styret bestemte seg da for å tilby skotten en toårskontrakt som hovedtrener fra og med 2023-sesongen.

I fjor ble det en dårlig start på et skaderammet MIF-lag som dessuten hadde en stall med mye ungt og lite bredde. Men laget hevet seg betraktelig, og selv om det bare ble en trettende plass til slutt, var MIF et av OBOS-ligaens beste lag og påførte blant annet Fredrikstad deres eneste tap på hjemmebane. Foran årets sesong rår optimismen i MIF, og under ledelse av Kevin viste bruntrøyene at de kunne hamle opp med hvem som helst.

Bygdas bruneste forlenger også

Bjarne Ingebretsen trenger ingen større presentasjon. Bygdas bruneste mann har rukket å bli 36 år og spilte for MIF fra 2011 til han måtte legge opp på grunn av skade i 2014. Etter det har han – bortsett fra drøy halvsesong i Konnerud i 2022 – vært i MIF-apparatet. På CVen står det både akademitrener, sportslig leder i breddeavdelingen og assistenttrener for A-laget. Og det er i denne funksjonen han også fortsetter i 2024 og fremover.

Eirik Sande Kristoffersen har også begynt å få erfaring i MIF. Trettiåringen kommer egentlig fra Vadsø, men landet i Mjøndalen etter å ha gjennomført en master i idrettsvitenskap ved Universitetet i Tromsø og dessuten vært akademitrener i TIL. Etter at han kom sørover foran 2021-sesongen, var han først tilknyttet Sparebanken Øst-akademiet før han endte opp som toppspillerutvikler og analyseansvarlig for A-laget. I tillegg hadde han hovedansvaret for MIF2 både i 2022 og 2023, men har nå overlatt dette til Lars Granaas.

Ungt, men erfarent trenerteam

Det er et ungt trenerteam Mjøndalens A-lag har, men erfaringen er stor og mangfoldig. Sportssjef BP er glad for å ha med seg trenerteamet videre.

- Alle tre forlenger ut 2026, og vi er veldig glade for å ha fått dette på plass. Da kan vi begynne med å forlenge kontraktene til spillerne også, slik at vi kan jobbe videre med forutsigbarhet og klare rammer.

Og med all sin erfaring og pondus er sportssjefen overbevist om at dette er det rette trenerteamet for MIF fremover.

- Kevin er fotballfaglig sterk, har begynt å få erfaring som hovedtrener og har en klar oppfatning av hvordan han mener fotball skal spilles. Jeg har veldig tro på det han driver med, og det er viktig med kontinuitet og stabilitet også på trenersiden. Alle tre i trenerteamet brenner virkelig for å gjøre MIF best mulig. De elsker klubben og folkene rundt, og da er forutsetningene for å kose seg hver dag på jobb de beste, sier Ingebretsen senior til miffotball.no


 

Annonse fra Obos-ligaen: