Før kampen: Ny vår for Martin

Til tross for at Martin Rønning Ovenstad ikke er mer enn 28 år, virker det som det er en evighet siden han slo gjennom i brunt. Og nå har han fått en ny vår

Annonse:

For på sine fire første sesonger i brunt (2010-11 og 2020-21) ble det seks mål på 99 kamper for liungen. I vår har han laget syv mål på åtte kamper. Hva er hemmeligheten?

- Jeg var veldig ung i min forrige periode i Mjøndalen, sier Martin selv. – Jeg har blitt litt eldre, og med rutinen kommer også en litt annen ro i de avgjørende situasjonene, forklarer han når vi spør ham om dette.

Og Martin ikke bare fornøyd med sin egen start på sesongen – han er også veldig fornøyd på lagets vegne.

Drømmestart i 2022

- Sju seire og en uavgjort på de åtte første kunne vi vel bare ha drømt om før sesongen startet. Poengfangsten er vi ekstremt godt fornøyde med til nå, men som spillergruppe føler vi at vi egentlig har mer å gå på. Men vi ser det glimtvis i hver kamp at vi får til det offensive spillet, og målet nå er å klare det over lengre perioder.

På et ungt MIF-lag er Martin med sine 28 år en av veteranene i år. Før sesongen ble han også tatt opp i klubbens kapteinteam, og har også fått spille med kapteinsbindet. Og det å bli en del av kapteinsteamet er ikke noe liungen tar lett på.

- Det er alltid stort å bli en del av kapteinsteamet i klubben hvor man spiller, og selv om jeg «bare» er 28 år, så har jeg rukket å være med på en god del opp gjennom karrieren. Jeg prøver å være et så godt eksempel som mulig for de yngre spillerne både på og ikke minst utenfor banen.

Gleder seg til jobb hver dag

Men selv om karrieren har vart noen år, gleder han seg fortsatt til å dra på trening hver dag.

- Ambisjonene som spiller nå er å ha det gøy med fotballen, og jeg må innrømme at jeg faktisk gleder meg til å komme hit hver eneste dag. Jeg stortrives i klubben og merker jo hvor mye større alt er blitt siden min første periode i klubben.

For den forskjellen er veldig stor.

- Ikke bare har kvaliteten på laget blitt mye bedre, men hele klubben har tatt enorme steg. Vi har et moderne stadion som dekker våre behov på en god måte, et aktivt supportermiljø som støtter oss på en strålende måte og stor interesse i lokalsamfunnet samt et langt mer profesjonelt apparat rundt det sportslige opplegget enn vi hadde for ti-tolv år siden, forteller Martin.

Han har dessuten tro på at bruntrøyene blir å finne i Eliteserien igjen i 2023.

- Selvsagt. Vi har et mål om å rykke opp, og med den starten vi har fått, så ligger alt til rette for at det blir eliteseriefotball igjen på Consto Arena allerede neste år, sier visekapteinen.

Til himmels

På selveste Kristi Himmelfartsdag får vi sesongens andre besøk fra Trøndelag. Kan gutta fortsette den utrolige våren og sende Consto til himmels med årets åttende seier?

Tronskifte 

Ranheim Fotball rykket opp til øverste nivå, Hovedserien, i 1948 etter å ha spilt i Norgesserien siden denne ble etablert i 1937. På denne tiden var den senere mer renommerte naboklubben fortsatt en forholdsvis ung og ganske ukjent klubb. Bydelsklubben fra Ranheim beholdt sin posisjon som Trondheims storlag til langt inn på 50-tallet. I 1956 rykket de ned fra Hovedserien, og når Rosenborg i 1960 tok cupgull, overtok de også den trønderske tronen. Ranheim ble henvist til skyggen for lang tid.

Kjøp billetter til MIF - Ranheim her!

Ut av skyggen og hele veien opp

Det samme Rosenborg som plasserte Ranheim i skyggen i 1960, hjalp de frem igjen i 2006. Valget falt på Ranheim da Rosenborg ønsket seg en samarbeidsklubb i Trøndelag, og i 2009 var de blå/hvite igjen klare for nest øverste nivå, 48 lange sesonger etter de var der sist.

I 2017 var de klare for øverste nivå gjennom kvalik. De fikk to sesonger i Eliteserien før de i 2019 måtte ta turen ned igjen. Av de ti sesongene de har spilt i OBOS har de kommet til kvalik seks ganger. I to av disse har de møtt oss, og begge gangene har de slått oss ut - på Consto Arena.

Siden 2010 har vi møtt Ranheim 14 ganger i OBOS og to ganger i Eliteserien. Om statistikken taler mot oss i kvalik, er den desto bedre i seriespill. På 16 møter har vi stukket av med alle tre poengene sju ganger, fem ganger har vi delt og fire ganger har poengene gått nordover. På egen grunn ser det ennå bedre ut; Vi har trukket det lengste strået fem av åtte ganger på Consto, med sifrene 3-1, 3-0 og 6-2 på de tre siste forsøkene. Kan vi forlenge denne rekken torsdag? Med et lag som dominerer den grønne matta som hestehov om våren, er det lov å håpe.

Kjøp billetter til MIF - Ranheim her!

Kampstart MIF - Ranheim er klokken 18.00. Om du ikke kommer deg til Consto Arena, kan du se kampen på Discovery+/TV2 Play.

Annonse fra Obos-ligaen: