Før kampen: 2. runde i cupen på Oslos tak

Høyt over Oslo, mot Nordmarka, ønsker PostNord-laget Kjelsås oss velkommen til cupkamp på Grefsen stadion.

Annonse:

40 år i toppfotballen

Klubben med 13 NM-titler i langrennsstafett for damer, og som har fostret navn som Marit Mikkelsplass, Trude Dybendahl Hartz og Kristian Kjelling, er sammen med Vålerenga den eneste klubben i Oslo med over 40 år i toppfotballen. Klubben fra Nordre Aker bydel, rykket opp til tredje-nivå i 1981, og har siden dette hatt tilhold på nivå to eller tre i imponerende 41 år.

I 1997 rykket de opp til 1. divisjon, og i 1998 var det kun seier over nedrykksklare Ullern som manglet for direkte opprykk til øverste nivå. De tapte kampen 0-1, og tapte også den påfølgende kvalifiseringen mot Kongsvinger. Det ble noen år i 1. divisjon med en Drillo-inspirert spillestil, før de rykket ned i 2001. Høydepunktet i perioden etter dette kom mest sannsynlig 11. mai 2011, da de sendte by-kollega og storebror Vålerenga ut av cupen med 2-1 tap i andre runde.

Midt på tabellen

Blå/hvite Kjelsås ligger på en sjetteplass etter at 11 runder er spilt. De kommer direkte fra en 6-0 seier over en gammel kjenning – Tromsdalen. I puljen deres befinner det seg mange andre kjente navn fra våre år i OBOS, som Ull/Kisa, Asker, Bærum, Levanger og Alfred Schrivens Hødd. Hødd topper puljen, men toppscoreren kommer fra vår motstander onsdag. Ole Erik Midtskogen står med 10 mål på 11 kamper, men den 27 år gamle spissen med en fortid fra både Klaksvíkar på Færøyene og Dundalk på Irland, gikk målløs av banen da Kjelsås avanserte til andre runde med sin 3-4 seier over Gjelleråsen.

Dersom du ønsker å tilbringe en varm sommerkveld i solen på Oslos tak, med mulighet for en dukkert i Akerselva og avansement til 3. runde, er Grefsen stadion stedet å være, klokken 18.00 onsdag.

Annonse fra Obos-ligaen: