Føling i Ranheimsfjæra

Det blir neppe kjendisfestival eller møte med Diabetes-Petter når lagene møtes på EXTRA Arena i Ranheimsfjæra mandag, men vi satser på godfølelsen i godfotens hjemland.

Annonse:

Over norm

Blåtrøyene fra bydelen øst for sentrum, klarte seg brukbart første OBOS-sesong etter nedrykket i 2019. De endte på en fjerdeplass, slo ut Åsane i kvalik, før de selv tapte for Sogndal. 2021-sesongen derimot ble tøff. De endte til slutt på en tolvteplass, kun tre poeng foran naboen i nord – Stjørdals Blink. Flere eksperter spådde i forkant av denne sesongen, at Hugo Pereiras gutter skulle plassere seg omtrent midt på tabellen.

Starten på sesongen svarte sånn sett til omgivelsenes forventninger. Fra runde ni startet de å klatre, og to runder senere hadde de plassert seg mellom oss og Brann på tabellen. Siden har de stort sett lagt beslag på andreplassen, frem til tapet mot Skeid i forrige runde, som sendte dem ned på fjerdeplassen. 

To av veteranene på laget er Michael Karlsen og Mads Reginiussen, med henholdsvis 178 og 362 kamper for klubben. Karlsen har ikke fått så mye spilletid, men Reginiussen er fortsatt i full vigør. 34-åringen fra Alta har i løpet av sine 1609 av 1620 mulige minutter på banen, vunnet kampen mot burvokteren seks ganger i år. Trøndernes største måltyv lyder navnet Marcus Mehnert, og kan notere seg for ti scoringer i år. Mehnert er jaktet av flere eliteserieklubber i sommer, og kan ifølge ryktene skifte farge på drakta i løpet av kort tid.

Under norm 

De samme ekspertene som spådde Ranheim midt på tabellen, plasserte oss rundt fjerde-femteplass. Per i dag har vi og trønderne altså byttet plass i forhold til spådommene. Vi har hatt en mildt sagt variabel sesong. Etter en vanvittig start med effektivt, gjerrig og kanskje litt kjedelig spill som ga oss syv seiere og en uavgjort, snudde det i kamp nummer ni. Mot nettopp Ranheim. I de fem neste kampene byttet vi effektiv og gjerrig med tilbakeholden og gavmild. Fortsatt kjedelig – for oss, men ikke for dem vi møtte. I de siste fem kampene har vi sett tendenser av noe nytt og lovende. I noen kamper kun glimtvis, men også i store deler av kampene. Med Love og Sander har vi også fått inn noe nytt og spennende. Om ting går litt vår vei, og spillet får satt seg, kan vi gå en spennende tid i møte.

Kan Ranheim bli vendepunktet også på denne siden av sommeren?  

Annonse fra Obos-ligaen: