Fire i sekken på Marienlyst

Et skadeplaget MIF måtte strekke våpen mot lokalrivalene.

Strømsgodset og Mjøndalen møttes på Marienlyst lørdag ettermiddag til treningskamp. Og det ble en tung affære for et skadeplaget MIF-lag.

Med både Syver Skaar Eriksen, Johannes Dahlby og Sondre Skogen ute samt Meinhard Olsen på landslagsoppdrag var det duket for prøvespiller Tiago Correia som makker i midtforsvaret sammen med Adrian Hansen. I tillegg tok Sivert Øverby plass på høyre back, mens veteranen Joackim Olsen Solberg startet på venstre side av forsvaret.

Det første kvarteret av kampen var egentlig ikke mye å skrive hjem om. MIF var brukbare i presset da hjemmelaget hadde ballen, men klarte ikke produsere målsjanser da de fikk tak i den til tross for lovende forsøk både langs begge kanter. Erik Skistad var også i form, antakelig inspirert av søster Kristines femte verdenscupseier i Lahti tidligere på dagen, men heller ikke hans forsøk på å tre igjennom Kristian Lien foran bar frukter for et hardt kjempende MIF-lag.

Måtte kapitulere til slutt

Midtveis i omgangen skulle imidlertid vertene produsere en stor sjanse. Det ble farlig på en overgang, og foran Thomas Kinn i MIF-buret gikk virkelig alarmen. Men prøvespiller Correia viste oppofrende forsvarsspill da han blokkerte første forsøk. Kinn reddet returen til hjørnespark, og han måtte igjen i aksjon da han fistet ballen over etter et tigersprang på denne dødballen.

En drøy halvtime var spilt da det nykomponerte forsvaret måtte kapitulere. Det var snakk om en trippelsjanse da Jonatan Braut Brunes viste at han fortsatt har litt igjen til fetter Erlings nivå da han kom seg mellom MIFs midtstopperduo, men Kinn ruste ut og gjorde seg stor. Hjemmelaget fikk imidlertid skyte også på returen, og da avverget Mjøndalen på streken. På det tredje forsøket klarte vi imidlertid ikke stå imot, og Thomas Grøgaard satte ballen i mål til ledelse for hjemmelaget.

Og det skulle også bli pauseresultatet.

Hjemmedominans i andre omgang

MIF havnet fort under press etter hvilen. Snaut fem minutter var spilt da Halldor Stenevik fikk skyte fra skrått hold, men Kinn var med på notene. Målvakten fra Sveio reddet også forsøket fra Hermann Stengel da vertene fikk frispark fra tjue meter i det 54. spilleminutt. Så gikk det fem minutter til MIF fikk sin kanskje største sjanse i omgangen da Martin Rønning Ovenstad klinket til på volley, og hjemmelagets målvakt måtte slå ballen desperat til hjørnespark. Men det kom det ingenting ut av.

Midtveis i omgangen kunne sprakk det opp etter en dødball. Gustav Valsvik var størst inne i feltet og headet videre til Markus Mehnert, som styrte ballen mot Braut Brunes, og denne gangen kunne selv ikke han unngå å skåre. Han satte ballen inn i det tomme nettet og økte ledelsen for vertskapet.

80 minutter var spilt da dommer pekte på straffemerket. Et skudd gikk i armen på Adrian Hansen, og det virket noe pussig å gi hjemmelaget et straffespark siden MIF-stopperen hadde armene rett ned langs siden av kroppen. Men dommerens avgjørelse lot seg ikke omgjøre, og selv om Thomas Kinn var etter straffesparket, skjøt Herman Stengel for hardt til at målvakten kunne redde. Dermed stod det 3-0 til hjemmelaget.

Det så ut til å ebbe ut med det, men på overtid skulle det sprekke enda mer opp i et lite samspilt MIF-forsvar. 4-0 ble sluttresultatet, og det får vi rett og slett bare legge bak oss.