Logo

Feide Frigg av banen

MIF2 serverte årsbeste da rekruttene slo Frigg på bortebane mandag kveld.

Vi hadde havnet under streken igjen i løpet av helga siden Ready og Grei vant sine kamper på lørdag, men hadde tro på tre poeng før avreise Oslo. Trenerteamet hadde plukket ut en tropp bestående av en fin miks av rutinerte spillere fra A-lagstroppen og sultne unggutter fra juniorlaget, som virkelig har begynt å finne formen på høsten.

Selv Vegard Hansen var mer bekymret for kulda denne høstkvelden enn for motstander Frigg, men det hører antakelig med i hans alder. Men spillet skulle varme for Mjøndalens støtteapparat og tilhengere fra avspark.

Alexander Betten Hansen har mest erfaring fra forsvarsleddet, men skulle nå få prøve seg som høyreving. Det må sies å være vellykket. Han åpnet skåringsballet etter syv minutter, da Abel Tjomsland svingte et hjørnespark presist inn i feltet, og den blonde vestfoldingens hodestøt var utakbart for Friggs målvakt. Dermed kunne vi skrive hjem om 1-0-ledelse.

Vi hadde bra kontroll på hjemmelaget det første kvarteret, og kunne ha skåret flere mål. Frigg kom mer med, men Per-Magnus Steiring var god i forsvar og ryddet unna det meste sammen med Adrian Hansen. Frigg kom til en brukbar sjanse etter en halvtimes tid, men da skulle vår målvakt Miguel Vieira antakelig hatt et frispark da han ble hindret i feltet.

Mål nummer to kom etter 38 minutter. Vår ving, vestfoldvidunderet Betten Hansen skar gjennom Friggs forsvar som varm kniv i smør og serverte lekkert til fremadstormende Abel Tjomsland. Den unge midtbaneterrieren gjorde ingen feil og skjøt sikkert i mål fra femten meter. Ikke bare ledet vi 2-0, vi hadde spilt god fotball også. Og stillingen skulle holde seg til pause.

Frigg reduserte etter 51 minutter da vi sviktet i duellspillet i egen boks. Men vi lot ikke vertene komme inn igjen i kampen, og Alexander Betten Hansen satte kronen på eget verk da han økte ledelsen til 3-1 i det 59. minutt av kampen. - Dette måtte da gå? tenkte alle på Mjøndalens benk.

Vel, bange anelser meldte seg da Jacob Bergström bestemte seg for å skyte ballen ned mot Majorstua-krysset i stedet for i mål da han tok et straffespark midtveis i omgangen. Den svenske kraftspissen ble selv felt, men igjen viste det seg at den som får straffesparket ikke bør skyte selv.

Likevel fortsatte vi å produsere sjanser. – Ikke skyt! ropte trener Hansen da Gustav Sving Helling ladet kanonen og fyrte av fra tretti meter. Muligens burde han ha hørt på treneren, for skuddet gikk «bare» i tverrligger i stedet for i mål.

Men den unge måltyven skulle få målet sitt likevel. Han kranglet ballen over streken fem minutter før slutt, og tok dermed teten i kampen om å bli MIF2-toppskårer i 2019. Og 4-1 til bortelaget ble også sluttresultatet. Dette var veldig moro, svært fortjent og antakelig årsbeste av MIF2. Nå er vi optimistiske med tanke på å holde plassen.

Neste kamp går hjemme på Consto Arena. Motstander er Ullern, som også ligger på øvre halvdel av tabellen. Vi har imidlertid troen på tre nye poeng, vi klarte uavgjort borte i vår mot laget fra beste vestkant. Møt gjerne opp du også – avspark kl. 19:00 mandag 23. september.