Etablerer e-sport-liga

Mjøndalen blir en del av den nye satsingen: eSerien.

Annonse:

Discovery og Norsk Toppfotball skal lage Norges første offisielle e-sportserie i fotballspillet FIFA fra EA Sports. Navnet på den norske ligaen blir eSerien,som skal vises på Discoverys strømmetjeneste Dplay.

Med på laget har de e-sport-selskapet Good Game, som blir turneringsoperatør for eSerien.

– Vi er svært glade for å få med oss Discovery på laget når vi lanserer eSerien. E-sport er i en rivende utvikling. Toppklubbene etablerer lag, og vi er selvsagt stolte av å kunne gi e-spillerne muligheter til å være med å utvikle deres «Eliteserie», sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

eSerien vil være Norges første og eneste offisielle kvalifiseringsturnering og en del av FIFA 19 Global Series som leder til FIFA eWorld Cup. eSerien har premiere på Discoverys strømmetjeneste Dplay i april. eSerien vil også vises på Eurosport Norge.

- 18 toppklubber deltar i eSerien. eSerien vil være den eneste offisielle ligaen i Norge, der klubbene konkurrerer om å bli Norges første seriemester i FIFA fra EA SPORTS. I potten ligger en kvart million kroner, og viktige FIFA 19 Global Series poeng på veien mot å kvalifisere seg til FIFA eWorld Cup, sier Leif Øverland.

Slik spilles eSerien

eSerien starter 9. april med et gruppespill, der lagene blir delt inn i fire grupper i første turnering. Gruppespillet avvikles over en periode på syv uker, hvor hvert lag spiller tre kamper mot alle lag ene i sin gruppe. De to beste i hver gruppe går videre til et sluttspill, hvor en vinner kåres.

Annonse fra Eliteserien: