MIF_Grønn-5

ET UTRA­DI­SJO­NELT VALG MED ET VIKTIG BUDSKAP

Første seriekamp i 2022 gikk inn i historiebøkene. Da spillerne ankom banen var det mange som så langt etter de folkekjære, brune draktene. I stedet stilte MIF i grønne drakter for å rette fokuset mot miljø og resirkulering. Det ble sterk debatt og reaksjonene var blandet, men resultatet viser hvor sterkt dugnadsånden står i bygda.

Annonse:

Mandag 25. april kunne Mjøndalen feire. Ikke bare vant gutta 2-0 hjemme mot Fredrikstad, men de gjenvant også drakta. Målet om å nå en resirkuleringsgrad på 50% på Consto Arena var en realitet, og draktene ble levert tilbake. Både klubben og bygda har gått sammen i en felles dugnad for miljøet, og fått på plass tilstrekkelig kildesortering på stadion.

– Vi skjønner at vi rører med følelser og tradisjon når vi bytter brunt med grønt, men dette er viktig for oss. Vi merket at det var mange sterke følelser i sving, spesielt i starten. Men i det store bildet har vi mottatt mange positive tilbakemeldinger om at vi har vært tøffe som har brukt fotballen som en arena for publisitet for en god sak, sier Morten Sørlie.

– Det har vært nødvendig å ta de grepene vi gjorde for å gi prosjektet den publisiteten den fortjener. Vi håper at vi kan spre både informasjon og inspirasjon til å få andre til å være med på dugnaden.

Også Norges Fotballforbund har vært positive til prosjektet og har sendt en epost til MIF med honnør for gjennomført kampanje.

– Det er hyggelig med slike tilbakemeldinger.. Vi er jo en liten klubb, så vi er avhengig av resultater både på og utenfor banen. At draktprosjektet blir lagt merke til betyr at vi har gjort jobben vår.

MIF 50-50 drakt-1.jpg

FRAMTIA ER BRUN. FRAMTIA ER MJØNDALEN. 

Brun Framtid er MIF-huset for bærekraftsprosjekter i fremtiden, og klubben skal fortsette jobben med å ta en posisjon i regionen.

–Vi skal være nøysomme, og velge tiltak som vi kan fokusere 100% på, og forhåpentligvis inspirere andre til å ville gjøre en forskjell. Vi er ikke større enn det vi er, og det er viktig å ikke gape over for mye.

– I juni i år bytter vi bane for å bli enda mer miljøvennlig. Gummigranulat blir byttet ut med BioFlex, som består av 99,05% sand. En voldsom forbedring i tillegg til at vannbåren varme fra Norsk Bioenergi smelter snøen på banen som minsker behovet for innfyll på banen, avslutter Sørlie.

Annonse fra Obos-ligaen: